Najnovije vesti

KRMIVO NA DOBOŠU: Dragoljub Marković na sudu!

Policija podnela krivičnu prijavu

KRMIVO NA DOBOŠU: Dragoljub Marković na sudu!

Društvo
Poreska uprava je 2011. godine protiv Markovića podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je od septembra 2008. do novembra 2010. utajio porez od prodaje 70 odsto kapitala "Eko organik lajf"

BEOGRAD - Jedna od najvećih firmi koka nosilja u Srbiji "Eko organik lajf" (bivše "Krmivo produkt) iz Surčina, čiji je osnivač bio Dragoljub Marković, kum ubijenog premijera Zorana Đinđića, ide na doboš! Prema navodima iz oglasa stečajnog upravnika, osim farme koka, na javnoj prodaji su kompleks fabrike stočne hrane, kao i umetničke slike, a ukupne procenjena vrednost ponuđene imovine iznosi 604,5 miliona dinara!

Nekada perspektivni biznismen iz Surčina je polovinom maja ove godine priveden u beogradsku policiju jer se nije odazvao sudu u Sremskoj Mitrovicu, koji je za njim raspisao poternicu zbog predmeta u vezi s utajom poreza. Marković je, podsetimo, 70 odsto svoje firme pre pet godina prodao biznismenu i dugogodišnjem partneru Rodoljubu Draškoviću, suvlasniku koncerna "Svislajon Takovo", dok se preostalih 30 odsto i dalje vodi na Markovićevu suprugu Ljiljanu.

Vlasnici tih kompanija tada nisu želeli da otkriju vrednost kupoprodaje, navodeći da je to poslovna tajna, ali se za taj posao ipak zainteresovala policija. Poreska uprava je 2011. godine protiv Markovića podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je od septembra 2008. do novembra 2010. utajio porez od prodaje 70 odsto kapitala "Eko organik lajf".

Prodajom je, prema navodima poreznika stekao 423 miliona dinara, a izbegavanjem plaćanja poreza budžet Srbije oštetio za oko 84 miliona dinara. U međuvremenu ni Draškovićeve upravljačke sposobnosti nisu uspele da nekada najvećeg proizvođača jaja održe na tržištu, pa je "Eko organik lajf" već početkom 2010. otišao u stečaj zbog nemogućnosti da izmiruje bankarske dugove.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...