Mirović: Razvićemo opštine sa dna liste
Foto: Aleksandar Jovanovic

Novi ministar regionalnog razvoja

Mirović: Razvićemo opštine sa dna liste

Društvo -
Poručio da nema potrebe da "zamrzne" funkciju potpredsednika SNS i da planira samo da podnese ostavku na poslaničku funkciju u vojvođanskom parlamentu

BEOGRAD - Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović izjavio je da planira da do polovine novembra obiđe sve opštine kako bi uspostavili još tešnju saradnju i ukoliko bude dovoljno sredstava, namera je da se pokrene projekat izgradnje radnih i poslovnih zona u svim opštinama gde postoji mogućnost, što zavisi od projekcije budžeta za narednu godinu i od toga koliko će novca biti predviđeno.

Mirović je najavio nastavak izgradnju Moravskog koridora i rekao da se dobri započeti poslovi sigurno neće prekidati i da je mnogo regiona u kojima se moraju nastaviti započeti i pokrenuti potpuno novi projekti.

"A, glavni cilj je da se razviju ona mesta koja su godinama na dnu liste po većini parametara", istakao je Mirović. "Nisam od onih koji, bez ikakve argumentacije, prekidaju poslove koje započnu njihovi prethodnici. Mi ćemo, svakako, nastaviti međudržavni projekat Šabac - Irig - Novi Sad, kao i Moravski koridor. Sve će se to, naravno, raditi uz pomoć i saglasnost drugih ministarstava, jer nisam ni od onih koji se zatvaraju i preuzimaju slavu samo za sebe", naglasio je on.

Mirović očekuje da će uskoro sa novim ministrom finansija početi serija sastanaka na kojima će se razmatrati budžet za narednu godinu i da će tada moći da vidi koliko se novca konkretno planira za ovaj resor.

On je rekao da će, s obzirom na opis posla resora na čijem je čelu, sigurno biti prilike da sarađuje i sa pokrajinskom vladom, ali će, bez obzira na to što je sada na mestu ministra, i dalje žestoko kritikovati svaki potez za koji proceni da nije u interesu građana Vojvodine.

Mirović je kazao da nema potrebe da "zamrzne" funkciju potpredsednika SNS i da planira samo da podnese ostavku na poslaničku funkciju u vojvođanskom parlamentu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track