Glamočić: Radikalizacija protesta nikome neće doneti dobro
Foto: Tanjug

Nastavak blokade puteva

Glamočić: Radikalizacija protesta nikome neće doneti dobro

Društvo -
Dogovor o višoj otkupnoj ceni suncokreta nije postignut ni nakon sastanka ministra poljoprivrede sa predstavnicima poljoprivrednih proizvođača i prerađivača

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić izjavio je danas da radikalizacija protesta poljoprivrednika nikome neće doneti dobro, i ponovio da Ministarstvo i država ne mogu da utiču na cenu, i da je tržište mesto gde se svi bore za opstanak.

Dogovor o višoj otkupnoj ceni suncokreta nije postignut ni nakon sastanka ministra poljoprivrede sa predstavnicima poljoprivrednih proizvođača i prerađivača. Sastanak je organizovan u cilju postizanja dogovora kako bi se protesti ratara okončali, navodi se u saopštenju ministarstva i dodaje da je on protekao u konstruktivnoj atmosferi.

"Očekivao sam da će se pokrenuti tržišna utakmica ali se to nije dogodilo”, rekao je ministar Glamočić i izrazio zabrinutost jer današnji sastanak nije doneo konkretno rešenje.

Ministar je naglasio da su poljoprivredni proizvođači i predstavnici industrija ulja partneri koji treba da postignu najbolji mogući dogovor, iako zna da su i jedni i drugi u teškoj situaciji.Ponovio je da Ministarstvo i država ne mogu da utiču na cenu, kao i da je tržište mesto gde se svi bore za opstanak.

"Radikalizacija protesta nikom neće doneti dobro“, rekao je ministar Glamočić i dodao da će na gubitku biti svi a ponajviše naši građani ukoliko se protesti nastave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track