AFERA OMBUDSMANOV PIŠTOLJ: Porodica nastradalog Predraga Gojkovića traži obnavljanje istrage!

Neka pitanja 22 godine čekaju na odgovor

AFERA OMBUDSMANOV PIŠTOLJ: Porodica nastradalog Predraga Gojkovića traži obnavljanje istrage!

Društvo -
On je taj dan pripremao kompjuter da nosi da mu nadograde, čovek koji hoće da se ubije ne radi takve stvari, na kraju to nikome nije ni postavljeno kao pitanje, istakao je ujak pokojnog Gojkovića

BEOGRAD - Pera Višnjić, ujak Predraga Gojkovića koji je pre više od dve decenije pronađen mrtav u stanu sadašnjeg zaštitnika građana Saše Jankovića, izjavio je večeras da porodica pokojnog Gojkovića 22 godine pokušava da dođe do istine i da traži da se slučaj ponovo pokrene.

Višnjić se zapitao kako je moguće da je neko izvršilac samoubistva, a da na ulaznoj rani nema barutnih tragova, da mu je leva ruka u džepu, da puca desnom rukom i da pogađa sebe u levu stranu lica.

"Svi ozbiljni forenzičari tvrde da pištolji sa municijom od devet milimetara ostavljaju tragove od metar do čak metar i po. U ovom slučaju se tvrdi da je to 25 do 30 centimetara. Zašto na zahtev našeg advokata iz istog pištolja nije urađena proba i utvrđeno na kojoj udaljenosti ostavlja barutne čestice", upitao je Višnjić.

Prema njegovim rečima, treba angažovati balističare, forenzičare, da stručnjaci kažu da li treba pokrenuti istragu ili ne.

On je naveo da je Predrag Gojković bio apsolvent, studirao je informatiku.

"On je taj dan pripremao kompjuter da nosi da mu nadograde, čovek koji hoće da se ubije ne radi takve stvari, na kraju to nikome nije ni postavljeno kao pitanje", istakao je ujak pokojnog Gojkovića.

Višnjić je dodao da je roditeljima pokojnog Predraga rečeno da je njihov sin izvršio samoubistvo, a da je na obdukciji rečeno da to nije samoubistvo, već ubistvo, jer nema barutnih tragova na rani.

"Sve to piše u predmetu...Neka balističari utvrde na kolikoj udaljenosti ostavlja barut pištolj CZ99 i onda će se znati da li je Predrag to mogao sam da uradi, ili nije. Ako nije, onda neka nastave da traže ko je i kako je", rekao je Višnjić.

On je poručio da porodica zato traži rekonstrukciju i traži od viđenijih, uglednih ljudi da ih podrži.

"Mi tražimo samo da se utvrdi istina, a to može samo ako se obnovi slučaj", rekao je Višnjić.

Porodica Predraga Gojkovića saopštila je u četvrtak da na taj slučaj nije i ne može biti stavljena tačka, te da karijere i politički interesi ne mogu biti važniji od smrti njihovog sina, za koju tvrde da nikad nije rasvetljena i da nikad nije potvrđeno da je on izvršio samoubistvo.

Ceo taj slučaj svojevremeno je zataškan, što je poznato svim akterima, uključujući i ombudsmana Sašu Jankovića, tvrdi porodica Gojković u otvorenom pismu javnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track