MALI ZAHVALIO SUGRAĐANIMA: Beograd po meri svetskih metropola!
Foto: Nemanja Pančić

Uspešno završena Parada ponosa

MALI ZAHVALIO SUGRAĐANIMA: Beograd po meri svetskih metropola!

Društvo -
Današnji skup, koji je prošao u miru, znači da je došao dan kada manjine počinju da zauzimaju ravnopravan položaj u našem društvu, poručio je gradonačelnik Beograda

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali zahvalio je danas Beograđanima što su odgovornost, tolerancija, poštovanje ljudskih prava i sloboda slika i poruka koja su danas poslate iz Beograda u svet.

Mali je, nakon uspešno završene Parade ponosa, rekao da je ponosan što je na čelu grada koji može da se meri sa velikim svetskim gradovima - grada koji je prestonica države koja teži da bude deo EU i koja je pokazala da je jaka i da se u njoj poštuju Ustav i prava svih građana.

On je rekao da se danas pokazalo da je Beograd otvoren, kosmopolitski grad, koji prepoznaje i poštuje pravo na različitost.

"Većina građana ima ili pozitivan ili negativan stav o današnjem događaju i bez obzira na to odgovornost, tolerancija, poštovanje ljudskih prava i sloboda su slika i poruka iz Beograda koja će danas obići svet i zbog toga još jednom želim da se zahvalim Beograđanima", naveo je Mali.

Kako je istakao, pojedinici moraju da shvate da nasilje nije rešenje i da se neslaganje sa nečijim licnim stavom ne može rešavati tučom. Mali je izrazio nadu da je današnji skup, koji je prošao u miru, znači da je došao dan kada manjine počinju da zauzimaju ravnopravan položaj u našem drustvu.

"To je ono što je dobro i što nam govori da smo na dobrom putu, da se menjamo u savremeno i odgovorno društvo i da su tolerancija i prihvatanje različitosti ono čemu zajedno težimo", zaključio je gradonačelnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja