NOVI DETALJI: Odred smrti Vučiću umalo polomio kičmu!

Prebijen Andrej Vučić: Napad Žandarmerije na premijerovog brata

NOVI DETALJI: Odred smrti Vučiću umalo polomio kičmu!

Društvo -
Skandalozno: Andreja Vučića, Predraga Malog i članove obezbeđenja mučki su tukli članovi Žandarmerije iz Niša, poznati po zločinima, ubistvima, iznudama, dilovanju droge...

BEOGRAD - Andreja Vučića, brata premijera Srbije Aleksandra Vučića, kao i rođenog brata gradonačelnika Siniše Malog Predraga i dva člana obezbeđenja mučki su prebili pripadnici niškog odreda Žandarmerije, poznatog po brojnim zločinima - od ubistava, napada do iznuda!Na čelu ovog rasadnika kriminala nalazi se Sead Koštić, čovek koji je ucenjivao koleginicu premeštajem na bolje radno mesto u zamenu za seks.- Dok tuku Andreja, Predraga i obezbeđenje, sve vreme se čuje glas jednog od žandarma: „Udri!“ To je glas Nebojše Anđelkovića, pomoćnika komandanta niškog odreda, a na snimku se posle tuče vidi da grupi prilazi i komandant odreda Sead Koštić! - kaže izvor našeg lista i dodaje da je Žandarmerija prekoračila ovlašćenja.- Andrej Vučić ima ozbiljne povrede leđa, glave, desne ruke i leve noge, dok pripadnici obezbeđenja imaju kopče na glavi (od četiri do šest). Žandarmi su posle incidenta pisali izveštaj, a Milenko Božović, komandant Žandarmerije, zvao je premijera, kao i njegovog brata da im se izvini.Ubice sa značkomPripadnicima niškog odreda Žandarmerije ovo nije prvi incident. Naprotiv, dobro su poznati po umešanosti u najstravičnije zločine - hladnokrvna ubistva, pretnje, iznude, dilovanje droge i seksualno uznemiravanje.

Mete napada... Aleksandar i Andrej Vučić
Mete napada... Aleksandar i Andrej Vučić

I Aleksandra Vučića su upravo pripadnici ovog odreda napali pre šest godina, na protestnom mitingu zbog hapšenja Radovana Karadžića. Vučić je tada dobio četiri-pet udaraca pendrekom, a od daljeg batinanja spasao ga je Slaviša Kokeza, fudbalski funkcioner. Na tom mitingu od posledica prebijanja preminuo je Ranko Panić, a policija je nedavno zbog tog zločina uhapsila Nikicu Ristića, žandarma niškog odreda. Zbog ubistva je krajem prošle godine uhapšen još jedan član ovog odreda - Aleksandar Raičić. On je ubio Nišliju Vlastimira Nalića, a istraga je pokazala da je izvesno vreme radio za njega kao narko-diler, te da ga je ubio zbog duga od 2.000 evra. U oktobru 2013. godine policija je uhapsila Stanka S., žandarma niškog odreda, i to zbog pokušaja ubistva - pucao je iz službenog pištolja, iz svog vozila u pokretu u pravcu vozila kojim je upravljala Ana D. iz Niša, i to zato što je vozila sporo.Riba smrdi od glaveNa čelu odreda smrti nalazi se čovek koji je 2011. godine kažnjen zbog seksualnog uznemiravanja koleginice. Koštić je slao SMS poruke policajki T. M. (34), tražeći da ima intimne odnose s njim, a zauzvrat bi joj, kako joj je kazao, uredio premeštaj na drugo radno mesto s većom platom. Slučaj je brzo stigao do nadležnih u Žandarmeriji, pokrenut je disciplinski postupak i na kraju je kažnjen najblažom kaznom - tromesečnim smanjenjem plate.

Siniša Mali
Siniša Mali

Siniša MaliTAČNO JE, PRETUKLI SU I MOG BRATAGradonačelnik Beograda Siniša Mali potvrdio je da su pripadnici Žandarmerije, pored brata premijera Andreja Vučića, pretukli i njegovog brata Predraga Malog. Mali, ipak, nije želeo opširnije da govori o tome. Pokušali smo da stupimo u kontakt s Predragom Malim, ali on nije želeo da se oglašava.U Republičkom tužilaštvu juče nisu hteli da odgovore da li će reagovati povodom napada na Andreja Vučića, Predraga Malog, kao i dvojicu članova obezbeđenja, te zatražiti odgovornost pripadnika Žandarmerije.

Dragomir Anđelković
Dragomir Anđelković

AnđelkovićNE SME DA SE ZATAŠKAAnalitičar Dragomir Anđelković kaže da slučaj mora da se istraži do kraja, naročito zbog toga što je reč o ozloglašenom niškom odredu.- Ova stvar ne sme da se zataška. Slučaj mora da se istraži do kraja o bilo kom odredu Žandarmerije da je reč, a posebno sada kad znamo da je reč o niškom odredu, čiji se član sumnjiči da je učestvovao u ubistvu Ranka Panića - kaže Anđelković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track