LEGOLAS U BEOGRADU: Orlando Blum tajno posetio migrante kod Autobuske stanice
Foto: UNICEF

Holivudski glumac u Beogradu

LEGOLAS U BEOGRADU: Orlando Blum tajno posetio migrante kod Autobuske stanice

Društvo -
Nakon Makedonije, zvezda „Gospodara prstenova“, „Pirata s Kariba“ i „Troje“ svratila u Beograd, gde je s izbeglicama razgovarao o užasima kroz koje su prošli

BEOGRAD - Popularni holivudski glumac Orlando Blum tajno je posetio Srbiju, saznaje Kurir.Nakon što je obišao prihvatni centar za migrante u Makedoniji, on je stigao i u našu zemlju, a jedno vreme se družio sa izbeglicama u parku kod glavne autobuske stanice u Beogradu.Izbegavao medijeKako Kurir saznaje, insistirao je da Unicef, čiji je on ambasador dobre volje, nikako ne obavesti medije o njegovoj poseti, već da to mogu da učine tek kada napusti srpsku prestonicu.Zvezda filmova „Gospodar prstenova“, „Pirati s Kariba“ i „Troja“ oko devet ujutro prvo je stigla u Preševo.- U Preševu se nalaze dva šatora - jedan za decu u kom ih roditelji ostavljaju dok obavljaju registraciju ili uzimaju bonove za hranu i jedan koji služi majkama da podoje bebe. U sredu, kada je Blum bio, oko 3.000 ljudi je ušlo u Srbiju i baš je bilo mnogo dece - kaže za Kurir Jadranka Milanović iz Unicefa.Ona ističe da je glumac bio potresen slikama bola.

Osećajan... Deci je posvetio najviše pažnje
Osećajan... Deci je posvetio najviše pažnje

Nisu ga svi prepoznali

- Ukazao je na značaj finansijske pomoći migrantima, naročito sada kada dolazi zima. Izbeglicama će biti otežan put, a nemaju ni odeću i obuću za hladne dane. Sa decom i roditeljima pričao je o tome šta im je potrebno i kakva iskustva su imali na dugom putu.Blum je oko 17 časova doputovao u Beograd, gde je posetio dečji kutak za izbeglice u hotelu „Bristol“.- Nakon toga, otišao je do parka kod autobuske stanice. Bio je izuzetno fin prema svima. Nisu ga svi prepoznali, ali se slikao sa svom decom koja su mu prišla. S velikom pažnjom se ophodio prema svima. Videlo se da ga problemi migranata iskreno pogađaju. Sve se videlo na licu. To se ne može isfolirati - naglašava Milanovićeva.Blum je u Beogradu proveo veče, a juče ujutro odleteo je sa aerodroma „Nikola Tesla“ za Ameriku avionom „Turkiš erlajnsa“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track