TOKOM NOĆI STIGLO VIŠE OD 7.000 MIGRANATA: Crveni krst očekuje dramatičan porast broja izbeglica
Foto: Reuters /ognen Teofilski

Danas stiže još 1.500 ljudi

TOKOM NOĆI STIGLO VIŠE OD 7.000 MIGRANATA: Crveni krst očekuje dramatičan porast broja izbeglica

Društvo -
U Beograd pristiglo 70 autobusa sa izbeglicama

BEOGRAD - Više od 7.000 izbeglica stiglo je u Srbiju u noći između subote i nedelje, posle prolaska kroz Makedoniju, pokazuju podaci Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice, dok Međunarodna federacija Crvenog krsta narednih dana očekuje "dramatičan porast" broja izbeglica.

RTS javlja da je tokom noći u Beograd pristiglo 70 autobusa sa izbeglicama.

U Komesarijatu za izbeglice očekuju pomoć međunarodnih organizacija i kažu da su spremni za svaki mogući scenario. U prihvatnom centru u Preševu jutros nema migranta, dok je u kampu u selu Miratovac njih oko 1.500, javlja RTS. Očekuje da i oni tokom dana pristignu u Preševo.

U nedelju je registrovano oko 1.000 migranta, a ostali su popunili zahteve i uputili se u Beograd. Danas će biti otvoren Info- centar u Beogradu, u Nemanjinoj ulici, gde će izbeglice moći da dobiju obaveštenja na maternjem ili jeziku koji razumeju.

Zaposleni, prevodioci i volonteri Info-centra izbeglicama će pružati i osnovne servisne informacije, pravnu i psihološku podršku. Tu će i građani moći da donesu pomoć za izbeglice. Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila pozvao je sve koji žele da pruže direktnu podršku da se prijave za volontiranje u Beogradu i Subotici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja