VIŠE OD TRI MESECA ŠTRAJKA: Ministarstvo pravde i advokati ponovo razgovarali
Foto: Marina Lopičić

Čeka se saopštenje

VIŠE OD TRI MESECA ŠTRAJKA: Ministarstvo pravde i advokati ponovo razgovarali

Društvo -
Sastanak je ocenjen kao konstruktivan, a sledeći susreti delegacija zakazani su za 5. i 8. januar

BEOGRAD - Predstavnici Ministarstva pravde i Advokatske komore Srbije razgovarali su danas u Ministarstvu pravde o zahtevima advokata koji štrajkuju više od tri meseca, rekao je izvor blizak razgovorima.

On je današnji sastanak ocenio kao "konstrukivan", a sledeći susreti delegacija zakazani su za 5. i 8. januar. Očekuje se da obe strane tokom dana izdaju saopštenje o razgovorima.

- Stručni timovi Ministarstva pravde i Advokatske komore Srbije, posle nekoliko dana pauze, nastavili su danas pregovore u cilju pronalaženja rešenja povodom protesta advokata i njihovih zahteva, a sledeći sastanak zakazan je za 5. januar 2015. godine. Na današnjem, osmom po redu sastanku stručnih timova koji je trajao oko sat i po vremena, vođeni su konstruktivni i plodonosni razgovori, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Dogovoreno je da se tokom praznika razmotre konkretne mogućnosti za prevazilaženje spornog pitanja oko kojeg se spori advokatura i država iz Zakona o javnom beležništvu.Članovi strucnog tima dogovorili su se da naredni sastanci budu održani u ponedeljak 5. januara i četvrtak 8. januara.

Stručni tim AKS čine predsednica Advokatske komore Čačka Jasmina Milutinović, Mirjana Jovanović Tomić i Tanja Arsić iz Advokatske komore Vojvodine, a ministarstva pomoćnici ministra pravde Čedomir Backović i Nela Kuburović, kao i direktor Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Dejan Đurđević.

Advokatska komora Srbije saopštila je pre dva dana da su propali pregovori sa Ministarstvom pravde, dok je predsednik te komore Dragoljub Đorđević juče izjavio da se razmišlja o "ozbiljnoj radikalizaciji" štrajka advokata.

Advokati su obustavili rad u celoj Srbiji 17. septembra, tražeći izmene Zakona o javnom beležništvu i regulisanje paušalnog oporezivanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja