Šest korisnih web aplikacija za timove dizajnera

Pospešite timski rad

Šest korisnih web aplikacija za timove dizajnera

Edukacija -
Kako se većina poslova, pa tako i kreativni poslovi, sele u onlajn sferu, kao dizajneri ćete u budućnosti sve češće raditi u timovima na istom projektu. Kako biste olakšali ovaj posao i mogli da se usredsredite na kvalitet proizvoda, predlažemo vam da koristite neki od ovih alata.

Pidoco

Pidoco je popularni onlajn alat koji najčešću upotrebu nalazi u grupnom radu na prototipovima. Ova web aplikacija omogućava timu dizajnera da istovremeno radi na zadatom prototipu. Komunikacija među članovima tima je takođe obezbeđena u realnom vremenu. Tu je i mogućnost kreiranja vlastitog šablona radi ubrzavanja procesa.

Druga dobra strana ovog alata jeste to što omogućava testiranje na tabletima i pametnim telefonima za vreme bilo koje faze dizajniranja. Osim toga, Pidoco pomaže i u efektnom upravljanju projektima putem praćenja zadataka.

Proto.io

Proto.io je još jedna popularna onlajn aplikacija za razvijanje prototipova i za saradnju na projektu. Proto.io poseduje biblioteke sa widget dodacima za Material Design, Android 4, iOS i Windows.

Jedna od osnovnih prednosti ovog alata jeste kreiranje veoma realističnih prototipova bez kodiranja. Kreirani prototipovi lako se dele putem kratke URL adrese. Broj drugih korisnika i njihovih komentara je neograničen. Proto.io koriste neki od vodećih svetskih startapova, agencija i korporacija.

Azendoo

Autori aplikacije Azendoo su sve svoje resurse podredili jednom cilju – da olakšaju timovima dizajnera posao tako da mogu da poštuju kratke rokove koji su pred njima. Integrisana sa hiljadama drugih aplikacija, Azendoo vam omogućava da preskočite ovladavanje pojedinačnim aplikacijama i fokusirate se na sam dizajn.

Creately

Creately je alat za upravljanje projektima i saradnju, ali, kao što i njegovo ime sugeriše, on daje i mogućnost za bavljenje samim dizajnom. Orijentisan na onlajn rad, ovaj alat funkcioniše po principu prevlačenja (drag and drop), što vam omogućava da brzo i radikalno promenite dizajn web stranica i blogova.

Velika baza objekata u kombinaciji sa preglednom zonom za crtanje i profesionalnim šablonima pomoći će da brzo započnete svaki projekat i učinite ga interaktivnim bez programiranja. Ovaj alat takođe uključuje saradnju sa članovima tima u realnom vremenu.

Ako želite da isprobate Creately, besplatna verzija je dostupna.

MeisterTask

Ova aplikacija za upravljanje zadacima idealno je rešenje za svaki mali tim u potrazi za alatom koji bi ubrzao komunikaciju i povećao produktivnost.

Preko njegove komandne table bićete obavešteni o svemu što se dešava u timu dok na tablama vezanim za projekat možete lako pratiti status i napredovanje u svakom pojedinačnom zadatku.

Iako je ova aplikacija prevashodno namenjena timovima, ona može biti odličan izbor i za pojedince.

Notism Collaboration

Jedna od mnogih specifičnosti ove aplikacije jeste njen odlični prezentacioni potencijal. Mogućnost saradnje na videu je ogromna i još nedovoljno otkrivena. Moć Notisma najbolje ćete otkriti ako sami isprobate ovaj alat, koji je besplatan.

Ponuđene web aplikacije bazirane su isključivo ili u najvećoj meri na upravljanju projektima i na saradnji članova dizajnerskog tima. Zavisno od posebnih potreba konkretnog radnog projekta, najbolje je da ih sami isprobavate dok ne pronađete pravi alat za svoje potrebe.

Ipak, pre nego što se upustite u proces rada na konkretnom projektu u timu, morate biti uvereni da su vaše dizajnerske sposobnosti na visini zadatka. To najbolje možete postići obrazovanjem baziranom na realnim projektima. Web dizajneri koji žele da se uče zanatu na ovaj način rešenje mogu pronaći ovde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track