15 inspirativnih citata o projektnom menadžmentu
Foto: Pr

Misli velikana

15 inspirativnih citata o projektnom menadžmentu

Edukacija -
Inspiracija dolazi u raznim formama – od priča koje nam pričaju mentori i stariji, preko motivišućih video-snimaka kojih je internet pun, pa sve do popularnih citata velikih lidera.

Upravljanje projektima zahteva planiranje, liderske kvalitete i sposobnost rada sa drugima. Koliko je na putu ka uspehu i ostvarenju svaki navedeni aspekt važan pokazaće sledeći citati. Evo šta o tome kažu najuspešniji menadžeri projekata i izuzetni pojedinci iz raznih sfera.O liderstvu i ljudima„Ako vaše akcije inspirišu druge da više sanjaju, više uče, više rade i postanu bolji nego što jesu, onda ste vi lider.”Džon Kvinsi Adams, američki diplomata i političar„Od svega što sam radio najvažnije je bilo koordinirati talentom onih koji su radili za nas i usmeriti ga ka određenom cilju.”Volt Dizni, američki crtač, producent, reditelj i animator„Kompanije često zaboravljaju na kulturu i na kraju će zbog toga ispaštati, jer nezadovoljni zaposleni ne mogu pružiti kvalitetnu uslugu.”Toni Šej, američki preduzetnik, CEO Zaposa„Jedini način da uradite dobar posao jeste da volite ono što radite.”Stiv Džobs, američki preduzetnik, osnivač EplaO planiranju, menadžmentu i fokusu„Čak i kada se nalazite u pravoj traci, bićete pregaženi ukoliko sedite i ne radite ništa.”Vil Rodžers, američki glumac„Ako se čini da imate sve pod kontrolom, znači da ne idete dovoljno brzo.”Mario Andreti, italo-američki vozač Formule 1„Ništa nije neproduktivnije od činjenja efikasnijim onoga što zapravo uopšte ne treba raditi.”Piter Draker, američki konsultant, predavač i pisac„Sve treba raditi dvaput: prvo mentalno, a onda i fizički. Ključ kreativnosti jeste da počnete sa jasnim krajem u glavi, sa vizijom i slikom željenog rezultata.”Stiven Kouvi, američki autor, biznismen, govornik i predavač„Koncentrišite sve svoje misli na konkretan posao. Sunčevi zraci ne prže dok nisu fokusirani.”Aleksandar Grejam Bel, škotski pronalazač i naučnik, izumitelj telefonaO uspehu i neuspehu„Uspeh se sastoji od puta od poraza do poraza, bez gubljenja entuzijazma.“Vinston Čerčil, britanski premijer

„Možete mnogo toga postići sa gotovo bilo koje pozicije u organizaciji ako se usredsredite na male pobede i nemate ništa protiv toga da drugi preuzmu zasluge.“Rodžer Sajan„Ne morate da vidite cele stepenice da biste napravili prvi korak.“Martin Luter King mlađi, afroamerički aktivista i borac za ljudska prava.Pročitali ste šta neki od najsvetlijih umova čovečanstva misle o sastojcima potrebnim za uspeh. I sami vidite koliko je sve što kažu primenjivo na gotovo svaki aspekt posla i života. Za buduće menadžere i poslovne ljude ključno je da se pridržavaju njihovih reči, jer je danas gotovo svaki zadatak koji dobijate na poslu mali projekat. Uspeh u takvom okruženju ne zavisi samo od vas, već i od tima, njegove motivacije i ispravnog postavljanja ciljeva. Kada god bude teško, setite se ovih citata i dan će vam krenuti nabolje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track