Programiranje – putovanje koje će vam promeniti život
Foto: Pr

Programiranje – putovanje koje će vam promeniti život

Edukacija -

Visoka primanja, prilika da lako pronađete posao, mogućnost rada od kuće i brojne druge beneficije u kojima uživaju programeri glavni su razlozi zbog kojih je programiranje postalo jedno od najpopularnijih zanimanja današnjice.Mnogi danas žele da postanu programeri. Oni koji su na početku korisne savete uglavnom traže od iskusnijih programera i na sajtovima koje posećuju zaljubljenici u IT. Zašto te komentare treba uzeti sa rezervom, i šta je najvažnije što treba da znate pre nego što počnete da učite programiranje, pročitajte u nastavku. Ne dozvolite da vas obeshrabreKao što je to slučaj i u drugim profesijama, stručnjaci često veruju da samo oni imaju "to nešto", i da njihov posao ne može da radi svako, pa su skloni preterivanju u tome koliko je teško postati programer. Neobjektivni komentari koji vas mogu odgovoriti od ideje da počnete sa učenjem jednog od programskih jezika često se nalaze na forumima koje posećuju iskusni programeri.

Međutim, setite se da su i oni nekada bili na istom mestu kao i vi danas. Slušali su iste obeshrabrujuće savete, ali ih to nije sprečilo da postignu ono što su zacrtali. Steknite osnovu, iskustvo će doćiDa biste postali programer, potrebno je da prvo steknete osnovna IT znanja koja ćete kasnije kroz karijeru nadograđivati. Tek pošto se temeljno obrazujete za jedan od programskih jezika, bićete spremni da pronađete prvi posao i počnete da gradite svoju uspešnu karijeru. Programiranje je samo jedan od modernih zanata koji zahtevaju sticanje iskustva da biste postali vrhunski stručnjak. Doktori, arhitekte, ekonomisti i svi ostali usavršavaju se u svom poslu tokom čitavog života, pa nema razloga da situacija bude drugačija sa programerima. Nakon obrazovanja, na vama je da steknete praktična znanja koja će vas vremenom uzdizati ka vrhu.

Svaki programer će vam ovo rećiZapamtite jednu stvar: programiranje je putovanje, a ne krajnja destinacija – što više radiš, to više učiš, a što više vežbaš, to bolje programiraš. Ovo je oblast koja se konstantno razvija i zbog toga zahteva da napredujete sa njom. Programeri svakodnevno uče nove trikove, čak i nove programske jezike, kako bi mogli da rešavaju probleme sa kojima se susreću. Upravo iz ovog razloga oni iskusniji prevrću očima kada čuju juniora kako samouvereno tvrdi da zna sve što mu je potrebno.Programiranje je dostupno svima Učenje nekog od programskih jezika danas je lakše nego ikada pre. Online kursevi, video- tutorijali i sav potreban nastavni materijal dostupni su na internetu, što vam pruža mogućnost školovanja na daljinu iako ste u radnom odnosu. Programiranje je oblast koja vas tera da budete što bliži poslednjim trendovima, a samo od vas zavisi da li ćete krenuti na ovakvo putovanje. Ogromna potražnja za programerima prouzrokovana je upravo ovom večitom trkom, a velika primanja u kojima uživaju svi koji rade u ovoj oblasti srazmerna su putu koji su do sada prešli.Korisna znanja koja će vam obezbediti da krenete na ovakav put možete steći već posle godinu dana učenja po kvalitetnom programu, a nakon toga vas čeka putovanje u kome ćete sigurno uživati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track