Da li se u vama krije web dizajner? Odgovor je u vašem ogledalu!
Foto: Promo

Da li se u vama krije web dizajner? Odgovor je u vašem ogledalu!

Edukacija -
Svaka osoba drugačije nosi garderobu, a stil oblačenja je ono što nas čini jedinstvenim isto kao potpis ili otisak prsta. Ipak, neke osobe se izdvajaju po prepoznatljivom stilu koji je unikatan i dopadljiv u isto vreme. Da li ste i vi jedna od njih?

Garderoba govori dosta o tome kakva ste osoba, ali ne samo to. Ona vam može potpuno neočekivano otkriti i kvalitete koje nosite u sebi. Da li znate da vam odeća može pokazati čak i to da li imate talenta za jedno od najtraženijih zanimanja današnjice - web dizajn? Kreiranje sajta je veoma slično kreiranju odevne kombinacije, a web dizajneri su primetili da svaki element sajta ima sličnu ulogu kao određeni odevni predmet. Zbog toga lako možete proveriti da li se u vama krije web dizajner u ovih 5 koraka: 1. Pogledajte se u ogledaloVaše lice je najvažnije za vaš izgled. Način na koji oblikujete frizuru, bradu ili šminku pokazuje šta želite da istaknete i određuje vaš generalni stil. Isto tako, kada pravite sajt, header predstavlja najvažniji deo. Kada nekoga upoznate prvo zapamtite njegovo lice, isto kao što prvo vidite header kada posetite sajt. Ukoliko umete da ostavite dobar prvi utisak svojim izgledom, mogli biste sa lakoćom da naučite kako se pravi upečatljivi header.2. Šta ste obukli danas?Bilo da ste se obukli elegantno, poslovno, ležerno ili izazovno, kombinacija odeće ne samo da govori o vašem osećaju za kombinovanje boja, već i o tome da li umete da uklapate različite elemente tako da oni deluju kao skladna celina. Po istom principu funkcioniše i body section sajta koji se najčešće sastoji iz više pažljivo uklopljenih elemenata. Ukoliko dobijate pohvale za svoje odevne kombinacije, zamislite koliko bi privlačno i uravnoteženo izgledao sajt ako biste vi znali da ga napravite.

3. Jakna ili kaput?Takozvani outerwear, tj. odeća koju nosite u hladnim danima je veoma specifična, jer nju birate tako da se uklapa sa većinom vaše odeće. Zbog toga možemo reći da se u njoj krije suština vašeg stila. Ono što na svakoj stranici sajta ostaje uvek isto je sidebar, koji se mora savršeno uklapati u sve kombinacije. Ako ste primetili da umete da izaberete kaput ili jaknu tako da se u njima osećate odlično u svakoj situaciji, to znači da imate talenat koji bi vam značajno olakšao kreiranje sidebara.4. Koliko vam je važna obuća?Obuća je veoma bitan detalj. Ljudi joj posvećuju dosta pažnje, i ulažu najviše vremena i novca kako bi napravili pametan izbor. To je zato što ona predstavlja deo čovekovog identiteta, a pored toga što mora biti lepa, važno je da bude udobna i kvalitetna. Takav je slučaj i sa footerom sajta. Kod njega je funkcionalnost primarna, ali ipak mora u potpunosti da odgovara vizuelnom dizajnu. Pogledajte svoju obuću i zamislite kako bi izgledao footer na vašem sajtu. Ukoliko vam se dopadne ta zamisao, razmislite o karijeri web dizajnera i počnite da stičete znanja koja će od vašeg talenta stvoriti unosan posao.5. Da li imate meru kada je reč o aksesoarima?I muškarci i žene koriste aksesoare kako bi istakli ono što im je najvažnije. Oni odlično izgledaju ako su umereni, ali umeju da pokvare ceo utisak kada sa njima preteramo. Ako bismo ih uporedili sa elementima sajta to bi bili pop-upovi, overlayeri i drugi segmenti koji nisu neophodni, ali mogu na pravi način istaći najvažnije sadržaje. Čak i odsustvo aksesoara pokazuje stav, isto kao što minimalistički sajtovi teže jednostavnosti. Ako umete na pravi način da iskoristite nakit, kaiševe, ešarpe i druge aksesoare, imaćete meru i kada su sporedni elementi sajtova u pitanju.Dopada vam se kako izgleda sajt koji ste zamislili u svom stilu? Onda ste definitivno talentovani za posao web dizajnera! Bila bi šteta da taj talenat ostane neiskorišćen. Zato počnite da učite što pre! Od uspešne karijere u ovoj profesiji deli vas samo godinu dana školovanja. Ako se i dalje dvoumite, pomoći će vam činjenica da je web dizajn jedno od najtraženijih zanimanja, a postoji veoma pristupačan način da steknete sertifikate u toj oblasti bez obzira na vaše prethodno obrazovanje. Donesite odluku i krenite u akciju. Srećno!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja