Želite interesantan, kreativan i dobro plaćen posao? Naučite da pravite 3D modele
Foto: PR

Želite interesantan, kreativan i dobro plaćen posao? Naučite da pravite 3D modele

Edukacija -

U današnje vreme teško je pronaći posao koji je interesantan, kreativan, a istovremeno i dovoljno unosan da možete sebi da priuštite sve što poželite.

Ipak, postoji jedna veština koja vam može obezbediti neki od najzanimljivijih, ali i najplaćenijih poslova.

Reč je o 3D modelovanju. Ova veština je već dve decenije veoma cenjena, međutim, sa sve bržim razvojem tehnologije i sve rasprostranjenijom upotrebom 3D štampača, ona je postala jedna od najtraženijih veština kod stručnjaka različitih profila.

Da biste dobili sliku šta biste sve mogli da radite i kako da zarađujete ukoliko naučite da koristite AutoDesk programe kao što su AutoCAD, 3ds Max i Autodesk Revit, izdvojili smo 5 najunosnijih industrija u kojima možete da radite sa ovim znanjima:

  1. Gaming industrijaPosao u gaming industriji je san svakog ljubitelja video-igrica, ali ne samo zbog satisfakcije koju vam donosi rad na oživljavanju likova i kreiranju jedinstvenog ambijenta igre već i zbog velike zarade koju možete ostvariti.U Americi, animatori početnici zarađuju 46.700 dolara godišnje, a nakon samo 6 godina radnog iskustva, cifra se povećava na preko 75.000. Kompanije koje se bave ovim poslom uvek traže najbolje stručnjake, i zato i vi imate velike šanse da radite za njih, ukoliko dostignete kvalitet koji traže.

  2. Televizijska i filmska produkcijaIndustrija zabave bi bila skoro nezamisliva bez 3D modelovanja i animacije. Još šezdesetih godina filmovi su unapređivani u postprodukciji, a tokom poslednje decenije napravljena su i remek-dela kao što su ”Avatar”, ”Life of Pi”, ”Avengers” itd. Čak i kada vam se čini da je u nekom filmu sve snimljeno starim metodama, verovatno se varate. Mnogo scena je jednostavnije i jeftinije potpuno ili delimično kreirati u programima za 3D modelovanje i animaciju, i zbog toga sa ovim znanjem možete lako pronaći posao u TV i filmskoj industriji.

  3. ArhitekturaNajzastupljeniji softver za arhitektonski dizajn je AutoCAD, pa se on često povezuje sa arhitektama i građevinskim inženjerima. Iako oni nisu jedini profesionalci koji ovaj program koriste, istina je da su među onima koji onih koji bez njega ne mogu. Modeli svakog arhitektonskog projekta kreiraju se pomoću ovog softvera, i zbog toga je za arhitekte od posebno velike važnosti da poseduju Autodesk sertifikate kao dokaz da svoj posao obavljaju sa najvećom preciznošću i profesionalizmom.

  4. MarketingJoš jedna veoma unosna oblast u kojoj su neophodni stručnjaci za 3D modelovanje je marketing. Ako umete da napravite 3D modele novih proizvoda, pakovanja ili reklamnih materijala, bićete veoma koristan član tima u marketing sektoru velikih kompanija. Ovaj posao doneće vam odličnu zaradu, a pored toga imaćete mnogo prostora za kreativno izražavanje u oblasti industrijskog dizajna.

  5. RobotikaVeć je postalo jasno da filmovi naučne fantastike u kojima roboti čine svakodnevicu polako postaju naša realnost. Ako ste jedna od onih osoba koje su oduvek želele da naprave svog robota, imate priliku to da ostvarite ukoliko počnete da se bavite 3D modelovanjem. Pre nego što se započne skupa fizička izrada ovakve mašine, potrebno je napraviti digitalni prototip sa svim funkcijama. To bi bio vaš posao ukoliko se odlučite za ovo nesvakidašnje zanimanje.

Ovih 5 oblasti su samo neke u kojima možete da upotrebite svoju veštinu 3D modelovanja, međutim, ona će vam doneti posao i u mnogim drugim oblastima, kao što su industrija potrošačke elektronike, automobila, keramike, aeronautike, ali i medicina, stomatologija, obrazovanje, energetika, protetika, zaštita kulturnog nasleđa itd.

Nema sumnje da su Autodesk programi veoma moćan alat, a stručnjaci koji umeju da ih koriste vrlo traženi, ali možda niste znali da i vi lako i brzo možete postati sertifikovani ekspert – školovanjem na ITAcademy. Uz pravu obuku, za samo 12 meseci savladaćete sve neophodne veštine, a sertifikate koje steknete dobijate direktno iz kompanije Autodesk. Uživaćete i u samom procesu učenja, i zato nema razloga za čekanje. Steknite veštine 3D modelovanja što pre.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track