Probajte najnovije aplikacije koje programerima olakšavaju rad
Foto: PR

Za programere koji prate trendove

Probajte najnovije aplikacije koje programerima olakšavaju rad

Edukacija -

Programeri bi trebalo da uvek budu u toku s novitetima koje se pojavljuju na tržištu kako bi i sami mogli da ostanu atraktivni na tržištu. Portal „Webdesigner depot“ napravio je listu novih i zanimljivih platformi, alata, resursa, radnih okvira i još mnogo toga.

Veliki deo stvari koje se nalaze na listi su besplatne, a uz to su i veoma korisne za sve programere, kako za početnike tako i za iskusne profesionalce.

APP LAUNCH CHECKLIST

„App Launch Checklist“, kako i samo ime kaže, ova aplikacija pokriva sve ono o čemu je potrebno da razmišljate kada pokrećete novu aplikaciju: od kanala plasmana do pres saopštenja o aplikaciji i još mnogo toga.

EVE

„Eve“ je programski jezik koji je, kako sami kreatori kažu, namenjen ljudima. To zapravo znači da je ovo prvi programski jezik i platforma koja se fokusira na ljude i njihov rad, a ne na mašine i uređaje.

GitHub PROJECTS

Upravljanje projektima koji su zasnovani na GitHub platformi postaje još lakše s aplikacijom GitHub Projects. Funkcioniše na osnovu različitih tabova koje možete da koristite i preimenujete, dodelite, kako god želite, slično kao aplikacija „Trello“.

WEB DOWNLOADER

Odličan način da naučite da pišete kodove jeste da analizirate kodove koje su napisali drugi programeri. Aplikacija „Web Downloader“ vam olakšava da upravo to uradite, dopuštajući vam da preuzmete sve izvorne kodove bilo koje web stranice.

HTML E-MAIL

HTML e-mail je skup šablona koje možete da koristite kao osnovu za razvoj adaptivnih i-mejlova. Svi šabloni rade s različitim klijentima i uređajima.

SSP CTO SECURITY CHECKLIST

SSP CTO Security Checklist je osnovni kontrolni spisak koji svi SaaS (softver kao usluga) IT i tehnički direktori mogu da koriste za jačanje sigurnosti njihove kompanije. To uključuje informacije o kompaniji u celini, zaposlenima, kodovima i još mnogo toga.

DATAZAR

„Datazar“ je platforma s bibliotekama podataka i platforma za istraživanje i saradnju koju može da koristi bilo ko. Ova platforma pojednostavljuje proces istraživanja, pomaže u organizaciji i pruža lakši uvid u podatke.

BOTTR

„Bottr“ je vrlo jednostavan okvir za pravljenje robota. Vrlo je fleksibilan i izgrađen na bazi najboljih tehnologija kao što su Node.js, JavaScript i Express.js.

STACK OVERFLOW DEVELOPER STORY

Stack Overflow Developer Story vam omogućuje da napravite onlajn portfolio svojih programerskih radova. Ovo je mnogo bolje rešenje od pisanja CV-ija, a portofolio se lako i jednostavno ispunjava svim projektima na kojima ste radili.

AIRTABLE 2.0

Airtable 2,0 olakšava organizaciju stvari, ljudi, ideja, ili bilo čega drugog što vašem timu može da treba. Airtable radi s alatima koje već koristite. Možete da povežete stotine omiljenih aplikacija i usluga, ili pristupite sadržaju programski s njihovim API-jem (API je skraćenica za: interfejs za komunikaciju između aplikacija).

CODEFACTOR

CodeFactor je automatizovan sistem za pregled i kontrolisanje kodova. Ima besprekornu integraciju i pomaže vam da poboljšate saradnju uz instant povratne informacije.

GITHUB AUDIO

Želite novi način pomoću kog ćete da vizualizujete aktivnosti na GitHub-u? GitHub Audio stvara muziku od GitHub aktivnosti u realnom vremenu.

REALM MOBILE PLATFORM

Realm Mobile Platform je fleksibilna platforma uz pomoć koje možete prvo da stvorite aplikacije offline. Besplatno izdanje je dostupno kako za MacOS tako i za operativni sistem Linux.

Ako vas interesuje karijera u programiranju, ili imate ideju za neku sličnu aplikaciju, više o potrebnim veštinama i znanjima možete saznati ovde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track