Najnovije vesti

Na ova četiri sajta ćete naučiti nešto novo
Foto: Promo

Naučite nešto korisno

Na ova četiri sajta ćete naučiti nešto novo

Edukacija

Svakoga dana mnogo vremena potrošimo na besciljno prelistavanje društvenih mreža, tuđih fotografija i objava različitih ljudi koje poznajemo ili ne poznajemo.

Baš zahvaljujući toj dostupnosti informacija i otvorenosti mreže podataka, pametniji izbor bi bio da se posvetimo sticanju znanja koja ćemo kasnije moći i da primenimo na neki način. 

Najjednostavnije rečeno – pokušajmo da steknemo nove sposobnosti i da razmrdamo moždane vijuge. Kako bismo vam u ovome pomogli, spremili smo listu od nekoliko web sajtova koji će nam u tome biti od koristi. 

Unplug the TV

Svima nam je u glavama ostala upečatljiva rečenica: „Isključi taj televizor.” I istina, trebalo je da ih poslušamo na vreme. Međutim, danas imamo dobru zamenu za to – internet, i to sajt sa upravo tim nazivom – Unplug the TV. 

Umesto da gledate program pun propagandnih poruka, izaberite različite edukativne filmove koji će vam pomoći da saznate nešto novo, informišete se o pojmovima koji se često koriste na internetu ili formirate mišljenje o određenoj pojavi tako što ćete saznati sve što je potrebno o njoj. Napravite dobar izbor i isključite TV! 

Thesaurus

Ako želite da proširite svoj rečnik engleskog jezika, ovaj sajt je najbolji izbor koji možete da napravite. Thesaurus je baza sinonima, opisa i objašnjenja različitih reči, tako da vam sigurno može biti od pomoći i kada se odlučite da pišete neki tekst na ovom jeziku ili objasnite nešto što vam je potrebno. 

Takođe, sigurno će vam biti zanimljivo da saznate i različite priče o određenim rečima – kako su nastale, koje je njihovo poreklo, šta tačno označavaju i još mnoštvo zanimljivosti. Istražite i sami, sigurno ćete naći korisnu primenu za sve ove informacije.

Duolingo

Kaže se da koliko jezika govoriš – toliko vrediš. Baš zato je prvi sledeći korak koji bi trebalo da napravite – Duolingo. 

Ovaj sajt, odnosno mobilna aplikacija, omogućiće vam da naučite jezik na jednostavan i zanimljiv način. Na raspolaganju vam je veliki broj različitih izbora i načina za učenje – nemački jezik uz pomoć engleskog, španski uz pomoć italijanskog i još mnogo drugih mogućnosti. 

Na kom god da ste jezičkom niovu, početnom, srednjem ili naprednom, možete unaprediti svoje znanje i naučiti da se sporazumevate u inostranstvu, a čim budete otputovali, shvatićete koliko vam to može značiti. 

Instructables

Bilo da samo želite da se zabavite u slobodno vreme ili hoćete nešto zaista da naučite, ova internet-prezentacija će vam okupirati i misli i sate. Kako da rastavite stari mobilni telefon? Kako da popravite gramofon? Kako da gajite orhideje? Kako da iskoristite raspuknutu šerpu? 

Odgovore na sva ova i još mnogo drugih pitanja naći ćete upravo ovde i pritom ćete se zabaviti. 

Uvek je korisno da za neki predmet koji ste planirali da bacite pronađete drugu namenu i iskoristite ga za nešto interesantno što će vas uvek podsećati na trud uložen u sopstveni ručni rad. Istražite Instructables i pronađite neke nove ideje.

Ovo su samo četiri sajta od mnoštva različitih sajtova koji vam mogu pomoći da na kreativan način provedete slobodno vreme, saznate nešto novo i steknete nove sposobnostii. Šta ćete raditi kasnije s tim novostečenim znanjem, apsolutno zavisi od vas. 

Jedan od boljih koraka koje možete napraviti jeste da upišete dobru školu u kojoj ćete se upoznati s različitim smerovima i poslovima od kojih možete napraviti karijeru u industriji informacionih tehnlogija, a da potom, u kombinaciji s praktičnim veštinama koje ste u međuvremenu izgradili, zaista počnete da zarađujete za sebe.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...