Najnovije vesti

Iskoristite slobodne dane: Evo šta bi trebalo da uradite za uskršnje praznike
Foto: Promo

Iskoristite slobodne dane: Evo šta bi trebalo da uradite za uskršnje praznike

Edukacija

Kao da smo juče dočekali Novu godinu, a već je april i vreme za uskršnje praznike. Pored provođenja vremena sa porodicom, ono što posebno raduje mnoge su slobodni dani, jer sada je odličan period za posvećivanje svemu za šta se “nema vremena zbog previše obaveza”.

Ako ste i vi među onima koji žele da svaki slobodan trenutak maksimalno iskoriste, pravi je momenat da osmislite produženi uskršnji vikend koji je pred vama. Napravite svoj plan i pridržavajte ga se, jer ćete samo tako postići sve što ste zamislili.

 

Stavka #1: Pripremite se za Uskrs

 

Idite u nabavku na vreme kako biste Uskrs dočekali spremni, bez zagorelog ručka ili neofarbanih jaja. Isplanirajte koliko novca ćete izdvojiti za hranu, piće i ostale potrepštine. Ove godine, pravoslavni i katolički Uskrs padaju na isti dan, u nedelju, 16. aprila, pa imajte na umu da će gužva u prodavnicama biti još veća.

 

Poštujte stare običaje i sa partnerom, decom, bratom, sestrom ili roditeljima ukrasite uskršnja jaja na Veliki petak. Ovaj dan je idealna prilika da učvrstite i ojačate svoje veze sa porodicom, kojoj verovatno ne stižete da se posvetite onoliko koliko biste želeli.

 

Stavka #2: Otputujte i posetite familiju

 

Iako ste zbog posla možda promenili mesto prebivališta, to ne znači da i slobodne trenutke treba da provedete tu. Vašoj rodbini sigurno neće nedostajati gostoprimstva, a vi ćete napuniti baterije za radne izazove koji vas očekuju. Promenite sredinu, i uživajte u provereno dobroj hrani i u društvu ljudi koje dobro poznajete i volite. Ukoliko je to ipak neizvodljivo, iskoristite sve što vam servira okruženje.

 

Ako ste u Beogradu, ne zaboravite da posetite Trg Nikole Pašića, na kom će i ove godine biti organizovana manifestacija “Uskrs u Beogradu”. Prepustite se glavnom gradu obučenom u drugo ruho i uživajte u kreativnim radionicama, modnim revijama, izložbama slika i nastupima uličnih zabavljača.

 

Stavka #3: Odlična prilika da se kulturno uzdignete

 

Volite odlazak u muzeje, ali vam je to uvek sporedna stvar? Sada je pravi trenutak da to ispravite. Većina muzeja u Srbiji neće raditi za Uskrs, ali je subota idealan dan za kulturno uzdizanje.

 

U Beogradu tada možete uživati u izložbi “Kafa, uzbudljiva priča o dobrom ukusu”, koja će biti otvorena u Prirodnjačkom muzeju, ili u interesantnoj postavci u Muzeju vazduhoplovstva. Nećete se pokajati ako izaberete bilo koji od muzeja. Pozorišta, nažalost, za vreme uskršnjih praznika neće raditi.

 

Stavka #4: Spremite večeru za prijatelje

 

Odvojte jedno veče za druženje sa prijateljima. Ne zaboravite da je u subotu na meniju posna trpeza, dok već na Uskrs, u nedelju, možete eksperimentisati sa šniclama, rolatima, ruskom salatom, tortama i pitama. Šta ćete spremiti od hrane nije toliko važno, koliko su važni iskreni razgovori koje ćete tom prilikom voditi. Brzina i jurnjava za ispunjavanjem svakodnevnih obaveza može vas lako udaljiti i od bliskih članova porodice, a kamoli od prijatelja. Zato ne dozvolite da vam poslovne obaveze unište ono što ste godinama gradili privatno.

 

Stavka #5: Naspavajte se i odmorite

 

Iako je svaki slobodan trenutak dragocen, on ne treba da vas dodatno izmori. Pre nego što se upustite u bilo koji vid uživanja u danima “bez poslovnih obaveza”, ne zaboravite da se naspavate. Svaka osoba u proseku treba da spava sedam do osam sati tokom noći, a od pojedinaca zavisi da li će to biti manje ili više, piše sajt Better sleep.

 

Nakon što se probudite odmorni, budite srećni što ćete ovogodišnje “Hristos vaskrse” izgovoriti bez pritiska i stresa.

 

Uspeli ste da organizujete sve za tako malo vremena? Pitamo se:

 

Šta čekate? Unovčite svoj talenat za organizaciju

 

Pravilno raspoređivanje zadataka i obaveza je više od polovine obavljenog posla, saglasni su stručnjaci širom sveta. Ako ste vi ti koji svake godine, i pored poslovnih izazova, vodite računa o organizaciji u porodici za vreme praznika, i to vam ide od ruke, zašto ne biste tu veštinu pretvorili u odlično plaćen posao?

 

BusinessAcademy je do sada iškolovala mnoge menadžere kojima je poslovna organizacija sada najjača karta za sticanja visoke zarade. A i oni su počeli od planiranja svakodnevnih, porodičnih aktivnosti i shvatili da mogu mnogo više. Nakon samo godinu dana, postali su ugledni menadžeri projekata, prodaje i nepokretnosti, strategijski, marketing menadžeri i HR menadžeri sa visokom platom.

 

Unovčite i vi svoje organizacione sposobnosti, jer nikada neće uspeti samo onaj ko nikada ni ne proba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...