Najnovije vesti

Bez ova četiri alata život web dizajnera je nezamisliv
Foto: Promo

Isprobajte ih!

Bez ova četiri alata život web dizajnera je nezamisliv

Edukacija

Svi vaši omiljeni sajtovi, aplikacije koje koristite i internet-prezentacije kojima se vraćate imaju nešto zajedničko – dobrog web dizajnera koji je znao da prepozna sve vaše potrebe i da predvidi šta je to što bi vam možda smetalo, kako bi na vreme eliminisao sve negativne pojedinosti i ispravio nepravilnosti.

Web dizajneri svakodnevno imaju pregršt izazova koje moraju prevazići. Veliki broj alata im olakšava taj posao. Evo koje alate najviše koriste.

Pattern lab

U svakodnevnom poslu web dizajnerima je potrebno mnoštvo različitih mustri prema kojima rade. Bilo da je reč o pozadinama ili određenim postavkama koje mogu definisati dalji pravac kretanja dizajna tokom rada, ove šeme su neophodne za kvalitetan rad. 

Mnogi koriste Pattern lab kako bi razlomili svoj rad na sitne deliće i od toga pravili kompletan organizam, koristeći ovu jedinstvenu digitalnu laboratoriju. Dobro je što će ovaj softver jednostavno prepoznati sve vaše potrebe i prilagoditi se njima na najbolji mogući način. 

Affinity designer

Ovaj softver mnogi, s punim pravom, nazivaju najvećom pretnjom po bezbednost Photoshopa. Imajući u vidu sve prednosti u odnosu na program koji gotovo svi koriste, to ne iznenađuje.

Dopadljiv interfejs ovog softvera, kao i mogućnosti poput zuma od milion procenata (za razliku od Photoshopovih 32.000) ili vraćanja do 8000 koraka unazad ukoliko želite nešto da promenite, zasigurno ga stavlja na jedno od prvih mesta po kvalitetu i primenljivosti alata kada je reč o dizajnerskim pomagalima. 

Vivaldi

Iako ga mnogi ne bi definisali kao alat, Vivaldi je svakako jedan od programa koji će gotovo svaki web dizajner instalirati. Reč je o internet-pretraživaču novije generacije koji su izradili neki od ljudi koji stoje iza čuvenog programa za pretraživanje „Opera”. 

Vivaldi vam pruža ogromne mogućnosti i olakšice pri radu, što je posebno važno ljudima iz ove struke. Tokom pretraživanja možete pisati beleške ili odvajati sajtove koji vam se posebno dopadaju kako biste ih kasnije pregledali, a imajući u vidu to da su sajtovi upravo ono što čini posao web dizajnera, ne iznenađuje što je za mnoge od njih odabrani program upravo Vivaldi. 

Macaw

Za web dizajnere je od velike važnosti da poznaju programiranje kako bi svoje veštine mogli uvek da primene na različite softvere za koje rade. Zato programi kakav je Macaw uvek dobro dođu. Čak i ukoliko kodiranje ne poznajete dovoljno, ova platforma će vam pomoći da kreirate rešenja koja su primenljiva na različite dimenzije i formate. Ono što je najbolje od svega – izgledaće maestralno, jer je i interfejs ovog programa prilagođen tome da vas inspiriše i na sve moguće načine vam olakša rad. 

Ukoliko želite da se bavite web dizajnom, isprobajte ove alate kako biste videli šta vam najviše odgovara i u čemu najpre vidite sebe i svoje veštine. Onda počnite da gradite karijeru na tome i vežbajte svakodnevno. Naravno, biće vam potrebna neka osnovna znanja, a najbolje rešenje je da upišete obuku za web dizajnera i savladate sve tehnike koje ćete kasnije primenjivati i nadograđivati.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...