NAJLEPŠI STUDENTSKI PROJEKAT: Konferencija Budi Coolturan koja se održava 21. i 22. oktobra je trenutno jedini seminar o menadžmentu u kulturi!
Foto: Promo

NAJLEPŠI STUDENTSKI PROJEKAT: Konferencija Budi Coolturan koja se održava 21. i 22. oktobra je trenutno jedini seminar o menadžmentu u kulturi!

Edukacija -

Gde vode putevi kulture osim na manifestaciju Budi Coolturan koja se 2018. godine održava 20. i 21. oktobra. Prethodne godine se na ovom događaju govorilo o tome Gde se krije kultura u Srbiji i ona je konačno pronađena. Sada smo otišli korak dalje.

foto: Promo

Konferencija Budi Coolturan se i ove godine bavi promocijom muzičke, filmske, likovne i književne umetnosti putem panel diskusija i predavanja. Studenti Fakulteta organizacionih nauka, članovi studentskog udruženja ESTIEM, organizuju ovaj projekat osmi put, kako bi upoznali svoje kolege sa menadžmentom u kulturi i njegovom važnošću.

Budi Coolturan 2018. započinje umetničkim festivalom 13. oktobra, koji je uveden od ove godine. Svi posetioci će biti u prilici se opredele da li žele da porazgovaraju sa svojim omiljenim glumcima, slušaju svoje najdraže muzičare ili da se dive slikarima koji će pred njima stvarati, a mogu iskusiti i od svega po malo. Svečano otvaranje festivala je namenjeno svim obožavaocima kulture i predstavlja samo uvod za predstojeće diskusije.

Tradicionalni deo projekta, koji se održava 20. i 21. oktobra, je dvodnevni seminar o položaju kulture u Srbiji, posebno kod mladih, i kako približiti umetnost ljudima i učiniti je svakodnevicom. Viktor Savić, Kiki Lesandrić, Goran Tadić i Zoran Cvijanović su samo neka od imena prošlogodišnjih predavača. Ove godine njihovi naslednici su Lane Gutović, Jovo Bakić, Marina Ćosić, Vukašin Marković i mnogi drugi, koja će biti u prilici da edukuju studente o svojim poslovima i raskršćima na koja su nailazili u svojim karijerama.

foto: Promo

Budi Coolturan 2018 će se od prethodnih razlikovati i po novom delu projekta, pod nazivom Predstavi svoju ideju, gde će kreativni preduzetnici moći da iskažu svoje talente i dobiju savete stručnjaka kako da svoje ideje unaprede.

Trenutno jedini seminar o menadžmentu u kulturi, koji je posetilo do sada više hiljada studenata, poznat je kao jedan od najlepših studentskih projekata. Želja za upoznavanjem kulture, načina promovisanja umetnosti u medijima, kao i mehanizama u menadžentu u kulturi je dovoljan i neophodan uslov za prijavu za Budi Coolturan 2018. Poruka za one koji su već učestvovali na ovoj manifestaciji i za one koji prvi put sada čuju za nju je: Budi Coolturan.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track