SAVLADAJTE BILO KOJI JEZIK: Ove 4 aplikacije će vas naučiti novim jezicima i kulturama
Foto: Promo

Učenje stranih jezika

SAVLADAJTE BILO KOJI JEZIK: Ove 4 aplikacije će vas naučiti novim jezicima i kulturama

Edukacija -

Zvuči kao fraza, ali učenje jezika će vam doneti mnogo više od samog jezika. Zapravo, na ovaj način ćete probiti mnoge kreativne barijere, razviti način razmišljanja na mnogo načina i unaprediti načine na koje vidite svet.

Za razliku od mnogo godina ranije, učenje jezika danas je znatno unapređeno i ne uključuje isključivo tablu, sveske i olovke. Širom sveta postoji veliki broj servisa koji vam pomažu da na internetu za kratko vreme savladate osnove gotovo bilo kog jezika koji želite da progovorite.

Naravno, neki su bolji od drugih, a mi smo napravili listu aplikacija koje će vam sigurno pomoći da na neki način unapredite i usavršite svoje poliglotske veštine.

Busuu

Ova sjajna aplikacija podsetiće vas na detinjstvo i na učenje jezika u osnovnoj školi.

Ono što je sjajno jeste činjenica da jednom kada se registrujete i izaberete jezik koji želite da učite, aplikacija će vam sama izračunati koliko često bi trebalo da je koristite. Nakon toga počinjete s lekcijama.

Po završetku svake lekcije dobićete pitanja koja morate rešiti, zatim ponavljanja i vežbe i na kraju lekcije zadatak da napišete kratak tekst na tu temu, iza čega dobijate rezultate. Isprobajte je i izmerite brzinu učenja.

foto: Promo

DuoLingo

Verovatno je reč o najpoznatijoj aplikaciji za učenje jezika na tržištu.

Jedna od njenih najvećih prednosti jeste činjenica da je potpuno besplatna, dok mana može biti to što su lekcije relativno nasumične. One nemaju dodatna objašnjenja, koja su nekada ključna za razumevanje segmenata određenog jezika.

Lekcije su bazirane na tekstu, zvuku ili slikama i kroz niz pitanja i ponuđenih odgovora aplikacija vam pomaže da savladate jedan od velikog broja jezika koje ovde možete pronaći.

foto: Promo

Lingvist

Za razliku od prethodna dva servisa, Lingvist nudi učenje samo četiri jezika: nemački, španski, ruski i francuski. Međutim, to radi na fantastičan način.

Uz pomoć kartica, odnosno metode koja je korišćena i usavršena od profesora jezika širom sveta, ovaj servis vam pomaže da kroz niz izazova savladate jedan od ovih jezika za koji se opredelite. Mnogi kažu da je ovo verovatno strukturno najbolji vid učenja i da se vodi principima koji su dokazani i provereni, zato se sigurno nećete pokajati ako se opredelite za ovu aplikaciju.

Babbel

Mana ovog servisa jeste to što besplatna verzija nudi samo početnu lekciju za svaki kurs.

Međutim, imajući u vidu da je to jedini nedostatak, može se i zanemariti. Kao i Lingvist, ovaj servis vam nudi mogućnost da se krećete kroz lekcije kako vi želite, a njegova najveća prednost je činjenica da je svaki kurs prilagođen jeziku o kome je reč.

Iako ovo zvuči logično, činjenica je da se mnogi kursevi vode istim lekcijama, samo se prevode na dati jezik. Babbel možete koristiti ukoliko posetite stranu zemlju, a da se ne brinete da li je to tačno ili možete napraviti kulturološki problem.

foto: Promo

Oglasite se

Gotovo svaki od ovih servisa zarađuje bogatstvo na internetu plasiranjem kurseva ljudima kojima su oni potrebni. Postoje milioni ljudi sa sjajnim idejama za slične projekte koji ne znaju kako da ih realizuju i pretvore u proizvod. Ako imate aspiracije da im pomognete, onda zaboravite na kratke kurseve od nekoliko meseci, već posvetite barem jednu godinu pripremi za svoju novu karijeru.

Upišite obuku za razvoj mobilnih aplikacija i počnite da radite na izradi aplikacija koje nekome, pa i vama mogu promeniti život.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track