BEZ NJEGA SE NE MOŽE: Evo zašto je dizajn web sajta važna investicija za svaki biznis
Foto: Promo

Web dizajn

BEZ NJEGA SE NE MOŽE: Evo zašto je dizajn web sajta važna investicija za svaki biznis

Edukacija -

Kvalitetan dizajn web sajta spada među one investicije na kojima ne treba štedeti. Sajt koji se izdvaja dizajnom lako privlači posetioce, utiče na njihove odluke, doprinosi građenju identiteta firme i donosi brojne druge prednosti. Zbog toga su stručnjaci koji rade na dizajniranju sajtova postali veoma traženi i odlično plaćeni.

Ako ste se ikada zapitali zašto je izgled jedne web stranice toliko važan, u nastavku vam predstavljamo glavne razloge zbog kojih se sposobnosti web dizajnera i te kako cene.

LINK Group
foto: Promo

Dizajn sajta govori o snazi brenda

Profesionalni web dizajneri ne samo da brinu o izgledu web sajta, već i o kreiranju celokupnog vizuelnog identiteta jednog brenda. U dizajnu se posebno vrednuje stavljanje akcenta na širu sliku. Tako web dizajneri svoj dizajn neretko usklađuju sa korporativnim identitetom kompanije – logotipom, vizitkartama, ili zvaničnim stranicama na društvenim mrežama.

Brendovi koji imaju ujednačen dizajn ostavljaju mnogo snažniji utisak od onih čiji izgled se razlikuje kao da su u pitanju zasebne kompanije, a web sajt je ogledalo brenda.

LINK Group
foto: Promo

Dobar dizajn zadržava posetioce na sajtu

Dizajneri su tu da bi kreirali dizajn koji će posetioce web sajta inspirisati da se na njemu zadrže što duže i samim tim da saznaju više o ponudi i uslugama koje im se predstavljaju. Istraživanja pokazuju da se većina ljudi na sajtovima koje prvi put poseti zadrži tek nekoliko sekundi, koliko im je potrebno samo da bace pogled.

Upravo zbog toga su dizajneri tu da stvore nešto što će zadržati pažnju posetilaca. Od dizajna umnogome zavisi i da li će se posetioci upecati na poziv za akciju i opredeliti se za kupovinu, ili prijavu na sajtu.

Web dizajn pravi razliku u odnosu na konkurenciju

Web sajt sa prosečnim dizajnom čiji izgled podseća na mnoge druge stranice osuđen je na loš odziv. Da bi se izdvojili od konkurencije, dizajneri moraju da kreiraju sajt koji će slati jedinstvenu vizuelnu poruku svojim posetiocima. Prilikom traženja pravog rešenja neophodno je da web dizajneri sa dizajnom koji nije previše agresivan, ali ostavlja specifičan utisak na publiku pogode zlatnu sredinu

LINK Group
foto: Promo

Sadržaj i detalji koji čine sajt

Kako bi posetioci razumeli na šta posebno treba da obrate pažnju, tekst, slike, video-snimci, i audio-materijali moraju da budu savršeno usklađeni sa kompletnim dizajnom web sajta. Izbor fontova, razmaci u tekstu, i kontrasti su detalji koji utiču na funkcionalnost i čitljivost celog sajta. Zadatak web dizajnera jeste da spakuju sadržaj u takvu formu koja će usmeriti posetioce da urade tačno ono što se od njih očekuje.

Tehnike za dizajniranje sajtova moguće je usvojiti za samo godinu

Odlično dizajniran web sajt predstavlja jednu vrstu veoma efikasne reklame. Zbog toga svi žele da se u što boljem svetlu predstave na svojoj internet stranici, a od svega toga najviše su profitirali stručnjaci koji kreiraju izgled web sajtova. Web dizajneri postali su traženi na tržištu. Potreba za njima, kako piše portal Rawmedia, ne jenjava ni u 2020.

Veštine i znanja koji imaju web dizajneri tako su postale alat koji vam može doneti odličnu zaradu. Upravo ovaj razlog uticao je na to da kvalitetno obrazovanje po programu za web dizajnere postane veoma traženo. Već nakon godinu dana učenja uz proverene stručnjake možete usvojiti sve tehnike koje su vam potrebne za rad na osmišljavanju izgleda web sajtova. Web prodavnice, prezentacioni sajtovi ili nešto treće – na vama je da se specijalizujete za tip sajtova koji vam se najviše dopada.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track