USPEH U 2021: Pročitajte ovih 7 citata za uspešan početak nove godine
Foto: Promo

Uspeh u novoj godini

USPEH U 2021: Pročitajte ovih 7 citata za uspešan početak nove godine

Edukacija -

Novu godinu svi planiraju ambiciozno. Kuju se planovi, donose novogodišnje odluke – a onda kada ona dođe – obično ponestane elana. Koliko je inspirativna, toliko praznična atmosfera može biti i kontraproduktivna.

Ukoliko vam je potreban pomak ka ostvarivanju svih onih planova koje ste imali, prenosimo citate nekih od lidera koji su se susretali sa sličnim problemima i počinjali iznova.

Uslovi nikada nisu savršeni. „Jednog dana" je bolest koja će vas sahraniti s vašim snovima. Ako postoji nešto što želite da uradite „kada dođe vreme", počnite sada i menjajte kurs tokom puta.

Tim Feris, preduzetnik

uspeh, 2021, citati
foto: Promo

Ako namestite krevet svakoga jutra, kompletiraćete prvi zadatak tog dana. To će vam dati mali osećaj ponosa i ohrabriće vas da učinite sledeći korak, pa onda i sledeći i sledeći... Ako ste, s druge strane, imali loš dan, doći ćete kući i čekaće vas raspremljen krevet – koji ste sami namestili. I taj namešten krevet će vas ohrabriti da će sutra biti bolji dan.

Vilijam Makrejven, admiral

Ne morate da vidite cele stepenice da biste napravili prvi korak.

Martin Luter King mlađi, aktivista

Kada mislite o onome zbog čega ćete se kajati kada budete napunili 80 godina, to će gotovo sigurno biti stvari koje niste uradili. Vrlo retko ćete žaliti za nečim što ste probali a da je uspeh izostao... Ne govorim samo o poslu. Isto važi i za izjavu „Volim tu osobu ali joj nikad nisam rekao", i 50 godina kasnije ćete se pitati – „zašto joj nisam rekao".

Džef Bezos, vlasnik Amazona

Način da se krene jeste da se prestane s pričom i počne s radom.

Volt Dizni, crtač i biznismen

Prigrlite ono što ne znate, naročito kad ste na početku – jer to može biti vaš adut. Kada ne znate, to znači da ćete raditi nešto potpuno drugačije od svih drugih.

Sara Blejkli, preduzetnica i filantropkinja

Ako vam se nešto ne dopada, promenite to. A ako ne možete da promenite, promenite stav.

Maja Andželu, spisateljica, aktivistkinja, pesnikinja, plesačica, glumica i pevačica

uspeh, 2021, citati
foto: Promo

Prvi korak je ključni element promene. Ako su vam ovi citati pomogli da donesete odluku i u 2021. promenite život, onda ste na pravom putu. Ulaganje u dobro obrazovanje i dopunjavanje znanja i veština koje ste već stekli može biti prvi korak. Jednogodišnja obuka pod vođstvom mentora za neka od najtraženijih zanimanja u 2021. je najbrži način da steknete alat kojim možete da kreirate promenu za kojom čeznete.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track