UČENJE NA DALJINU: Evo zašto je u ovom trenutku školovanje preko interneta pravi izbor za vas
Foto: Promo

Usavršavanje tokom pandemije

UČENJE NA DALJINU: Evo zašto je u ovom trenutku školovanje preko interneta pravi izbor za vas

Edukacija -

Nikada nije bio bolji trenutak od ovog sada da se posvetite poboljšanju radnih performansi.

Čitava planeta je usporila ritam, vremena verovatno imate više nego ikada, a potencijalna ekonomska kriza navodi na mišljenje da će sigurnog posla biti samo za one koji su stručni i sposobni. Učenje na daljinu posredstvom interneta nameće se kao logičan izbor.

Link Objava
foto: Promo

Ipak, još ima onih koje muče mnoge nedoumice u vezi sa ovakvim načinom učenja. Ako po strani ostavite trenutno najveću prednost obrazovanja na daljinu, a to je svakako socijalna distanca i otklanjanje zdravstvenih rizika, evo još nekoliko razloga zašto treba bez oklevanja da otpočnete usavršavanje svojih poslovnih veština onlajn.

Fleksibilnost

Osećaj da možete sami da odredite kada ćete učiti zaista je fantastičan. Nema odlaska na predavanja, važno je samo poštovanje zadatih rokova. Za one koji rade i imaju porodicu ovo je idealan način učenja.

Link Objava
foto: Promo

Poređajte svoje obaveze po važnosti i vremenu potrebnom da ih završite. Ako su vam deca mala, svakako će biti prioritet da ih obučete i nahranite; ako ste zaposleni, vaše radne obaveze ne mogu da trpe... Sve ove stvari stvaraju savršen sklad kada se školujete onlajn. Kada dođete sa posla (ili ako radite od kuće – kada završite poslove za taj dan), možete da posvetite vreme porodici i prijateljima, a potom – umesto da pogledate još jednu seriju ili igrate igricu na telefonu – počnite da radite na sebi i svom profesionalnom napretku.

Prestanite da gubite vreme, organizujte se i osećaćete se kao uspešna osoba, sposobna za sve.

Troškovi

Kada se sve sabere, manje ćete potrošiti pohađajući časove onlajn nego da idete na redovnu nastavu. Nema troškova putovanja do škole (plaćanja benzina, parkinga ili karte za prevoz), nema kupovine opreme i udžbenika. Svi resursi su vam dostupni na internetu. Osim toga, škole danas najčešće imaju mogućnost plaćanja na rate ili sezonske popuste na određene kurseve.

Link Objava
foto: Promo

Napredovanje u poslu

Nekada je ono što vas deli od pozicije iz snova – dodatni sertifikat koji potvrđuje vašu stručnost i znanje. Ne samo da ćete imati mogućnost da bolje upoznate oblast u kojoj radite, već ćete moći precizno da odaberete ono što vas zanima ili što biste želeli da poboljšate.

Istraživanja pokazuju da gotovo svi ljudi koji završe neki od onlajn kurseva profesionalnog usavršavanja potvrđuju da su doživeli napredak na poslu. To ne mora nužno da znači unapređenje ili novo radno mesto – osećanje da ste uspeli, povećano samopouzdanje, bolji odnosi sa saradnicima i šefovima, sve ovo su značajni koraci za poboljšanje vašeg profesionalnog položaja.

Samopouzdanje

Kada uspete da organizujete vreme tako da u toku dana završite sve obaveze i pri tome stignete da pređete predavanje ili dva, preplaviće vas osećanje samozadovoljstva. Disciplina koju ćete steći odraziće se i na ostale segmente vašeg života.

Link Objava
foto: Promo

Ne samo što ćete misliti bolje o sebi, i drugi će vas više ceniti. Budite sigurni da ćete svakodnevno slušati komplimente poput: „Divim ti se kako sve stižeš", „Želim da imam tvoju disciplinu i posvećenost"... Nakon što započnete digitalno poslovno usavršavanje, potrudite se da ta informacija dopre i do vaših šefova. Kada budu videli da uspevate da uskladite sve obaveze i da vaš posao nimalo ne trpi zbog toga što ste angažovani u školi, oni će shvatiti da ste vredna, organizovana i ambiciozna osoba, koja može da podnese veliku odgovornost i imaće vas u vidu za bolje i plaćenije poslove.

Mnogo je i drugih prednosti onlajn profesionalnog usavršavanja, te zato ne oklevajte. Vreme pred vama biće ispunjeno izazovima, zašto im ne biste hrabro krenuli u susret naoružani novom diplomom, dodatnim znanjem i usavršenim poslovnim veštinama?

(Promo - tekst / Foto; Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja