MONTAŽA KAO OD ŠALE: Isprobajte ovih 6 aplikacija za obradu video-sadržaja za društvene mreže
Foto: Promo

Kako do željenog video-materijala za digitalne kanale

MONTAŽA KAO OD ŠALE: Isprobajte ovih 6 aplikacija za obradu video-sadržaja za društvene mreže

Edukacija -

Ako želite ozbiljno da se bavite marketingom, onda je video-zapis format koji morate što pre implementirati u svoju strategiju i nastup. Danas je jednostavnije nego ikada da organizujete produkciju i plasirate multimedijalne sadržaje na svoje digitalne kanale.

Pojedini brendovi prednjače u ovoj oblasti, naročito sa tehničke strane, ali je ono po čemu možete da ih prestignete dobra ideja. Međutim, ma kako ideja bila dobra, neophodno je i da video-snimak bude dovoljno tehnički kvalitetan, a i da se ljudima dopadne.

Zato morate poznavati i koristiti softvere i aplikacije za obradu video-sadržaja. Izdvojili smo nekoliko programa koje već sada možete isprobati.

LINK Group
foto: Promo

iMovie

Ako ste korisnik Apple računara, onda ovaj program imate u svom sistemu. To je originalni napredni softver ovog proizvođača, koji koriste brojni montažeri.

Potrebno je samo da svoje snimljene sadržaje prebacite na računar i importujete ih u ovaj softver da biste počeli da radite. Omogućeno vam je seckanje, preklapanje, dodavanje zvukova, različite tranzicije i još mnogo drugih opcija, koje ćete otkriti kada isprobate ovaj intuitivni program.

LINK Group
foto: Promo

VideoPad

Kao i iMovie, i ovaj softver je pogodan samo za korisnike operativnog sistema Mac. Ako ste među njima, svakako bi trebalo da ga isprobate. Jednako je jednostavan kao i prethodni program, a dozvoljava vam i neke napredne tehnike montaže koje možda drugi sistemi ne bi mogli da primene.

Na primer, kroz VideoPad možete da kreirate 3D video-materijale ili da montirate snimak od 360 stepeni.

LINK Group
foto: Promo

VSDC

Jedan program koji je kompatibilan sa sistemom Windows i nudi daleko više opcija od prethodna dva. Naime, njega možete koristiti da konvertujete video-snimak u zvučni format, da preuzmete audio-fajlove sa diska ili da montirate sam video-materijal.

Kod montaže imate dostupnu biblioteku sa velikim brojem različitih tranzicija, filtera, kolorne korekcije i mogućnosti za obradu i sređivanje materijala koji ste importovali u ovaj program.

Dodatna opcija koja može biti veoma korisna je stabilizacija snimka koji je sniman iz ruke, pa slika nije mirna, kao što bi trebalo da bude.

LINK Group
foto: Promo

Promo

Potrebni su vam video-sadržaji za društvene mreže, a nemate ideju šta tačno želite da objavite? Ako je tako, Promo je idealan program za vas. U biblioteci ove aplikacije možete pronaći ogroman broj šablona koje možete prilagođavati svojim potrebama, idejama i ciljevima koje želite da postignete na svojim digitalnim kanalima.

Takođe, možete importovati i svoje video-sadržaje i koristiti različite oblike tekstova, fontove i ideje kako biste unapredili ono što ste već napravili.

Lumen5

Još jedan program koji će vam biti dobar prijatelj u kreiranju digitalnih video-sadržaja. Slično kao i Promo, i Lumen vam nudi opciju da se poslužite njihovim šablonima, koje možete koristiti za storije na Instagramu, oglase na Fejsbuku ili intro-segmente na platformi Jutjub.

Poreg toga, Lumen5 vam pruža mogućnost da kreirate nacrt svog video-snimka, pa da ga potom realizujete prema ideji koju ste zamislili i da na kraju dodate audio-podlogu, kako biste dobili ceo proizvod. Za napredne korisnike, ovo je odlična opcija za kreiranje autentičnih sadržaja.

LINK Group
foto: Promo

Biteable

Konkretno ovaj softver reklamira se kao onaj uz pomoć koga na pauzi za kafu možete napraviti vrhunski video-materijal. Istina, jednostavan je za korišćenje, možda čak i jednostavniji od ostalih, a isto tako nudi i veliki broj šablona koje možete upotrebiti.

Te šablone možete dodavati i kao pozadinu ili podlogu na svoje video-materijale, pa tako možete kreirati autentične materijale koji će izmamiti reakcije vaše ciljne grupe.

Naučite kako

Svi ovi programi imaju svoje osnovne verzije, koje su prilagođene potpunim početnicima, ali koristeći njih i dalje ćete biti amateri i nećete uspeti da ovladate nekim konkretnijim zahtevima klijenata. Za učenje montaže neophodno je dosta vremena, više od nekoliko meseci. Morate biti posvećeni svom cilju, ali i svesni toga da su rezultati fantastični i da vas čeka odličan krajnji ishod. Zato posvetite barem godinu usavršavanju kako biste došli do toga.

Upišite obuku za video-produkciju i napravite pravi korak ka svemu što ste oduvek želeli.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track