ZAŠTO JE VAŽNO IZABRATI DOBRU OSNOVNU ŠKOLU? Od ovoga zavisi uspeh vašeg deteta
Foto: Promo

ZAŠTO JE VAŽNO IZABRATI DOBRU OSNOVNU ŠKOLU? Od ovoga zavisi uspeh vašeg deteta

Edukacija -

Postoji značajna razlika u uspehu između dece koja su pohađala dobru osnovnu školu i dece koja su išla u lošiju, pokazuju istraživanja. Zapravo, prva četiri razreda su najvažnija, a evo i zašto.

Odnos prema učenju koji postavi vaše dete u osnovnoj školi u velikoj meri će odrediti da li će biti uspešno ili ispod proseka. Ovo je pokazalo i veliko istraživanje Instituta za edukaciju iz Velike Britanije koje je pratilo više od 3.000 dece od trenutka kada su započeli obrazovanje do petog razreda osnovne škole.

Rezultati su nedvosmisleno pokazali da dobro obrazovanje u periodu od 6. do 11. godine ima veći uticaj na kasniji akademski napredak nego genetsko nasleđe ili pol. U osnovnoj školi kvalitet nastave direktno utiče na socijalno ponašanje i intelektualni razvoj dece, tvrde istraživači.

Deca koja pohađaju bolju osnovnu školu pokazuju bolje rezultate i napredak u drugoj ključnoj fazi (posle 11. godine) nego deca sa sličnim karakteristikama koja su pohađala manje efikasnu školu, rekli su istraživači.

Važno je da detetu obezbedite najbolje moguće obrazovanje već od prvih razreda osnovne škole

Izbor dobre osnovne škole je važan zato što će učitelji i nastavnici nadograđivati ono što ste vi kao roditelji izgradili u najranijem detinjstvu, a posebno zato što zajedno treba da nastavite da ulažete u razvoj detetove ličnosti i talenata i pripremite ga za uspešnu budućnost.

Dobro osnovno obrazovanje važno je za vaše dete i zato što:

– u nižim razredima osnovne škole postavljaju se temelji, stvara navika i razvijaju ljubav i pozitivan odnos prema školi, učenju i profesionalnom razvoju uopšte; tada se razvija sklonost ka celoživotnom usavršavanju, dok se greške i propusti nastali u osnovnoj školi kasnije mnogo teže ispravljaju;

– godišnji napredak u učenju koji se ostvari u ovom periodu daleko je veći nego napredak u svim kasnijim godinama;

– činjenica da li je dete naučilo da čita tečno i sa razumevanjem do trećeg razreda predstavlja jasnu predikciju njegovog školskog i profesionalnog uspeha u budućnosti;

– deca u slabijim školama su do trećeg razreda u tolikom zaostatku za svojim vršnjacima iz boljih škola da ih nikada ne sustignu;

– pohađanje dobre osnovne škole ima većeg uticaja na detetov uspeh u budućnosti od njegovog porekla ili pola.

Kako izabrati pravu osnovnu školu?

Najbolja osnovna škola je ona u kojoj će posvećeni učitelji i nastavnici vašem detetu pomoći da postavi zdrave osnove i navike u učenju, dakle, škola koja će mu omogućiti da razvije svoj pun potencijal. Zato treba da uzmete u obzir i upisivanje deteta u privatnu osnovnu školu.

Iako će mnogi roditelji lakše izdvojiti novac za privatnu srednju školu ili fakultet, smatrajući da je osnovna škola manje važna jer su deca tada mala, to je najveća greška koju mogu da naprave. Pravo vreme da brinete o obrazovanju svog deteta upravo je upis u prvi razred osnovne škole. Novac koji investirate u osnovnoškolsko obrazovanje vašem detetu vratiće se višestruko, kroz uspešnu budućnost.

Pored toga, za razliku od državnih škola, koje su dužne da upišu učenike sa određene teritorije bez obzira na shvatanja, vaspitanje i poreklo, u privatnu školu dolaze deca roditelja koji se slažu sa vrednostima škole.

Skola, Edukacija, Dete, Ucenje
foto: Promo

A ako ste se zapitali da li je kod nas uopšte moguće pronaći osnovnu školu koja će vašem detetu pružiti najkvalitetnije moguće obrazovanje i omogućiti da dosegne svoj maksimum, odgovor je da! Ovakva škola se nalazi na Novom Beogradu i oličenje je najbolje investicije u budućnost deteta. To je škola zadovoljnih učenika i roditelja, predusretljivih i kompetentnih nastavnika, gde se praktikuje vrhunska metodologija rada sa decom. U pitanju je Savremena osnovna škola.

Savremena osnovna škola je deo najmodernijeg obrazovnog sistema u regionu, nastala na temeljima Savremene gimnazije i International Schoola, sa akreditacijom Ministarstva prosvete Republike Srbije i Univerziteta u Kembridžu.

Spoj nacionalnog obrazovanja i prestižnog Kembridž školovanja učenicima ove škole omogućava da kroz dva akreditovana programa – Nacionalni ili Kombinovani, prate nastavu na srpskom i engleskom jeziku i rade sa posvećenim učiteljima i nastavnicima i tako steknu kvalitetnu bazu znanja i veštine za 21. vek.

U Savremenoj roditelji aktivno učestvuju u obrazovanju i vaspitanju svog deteta i redovno iznose predloge za unapređenje njihovog školovanja. Putem portala za roditelje, elektronskog dnevnika, Viber/SMS servisa za obaveštavanje roditelja i redovnih izveštaja o uspehu mogu redovno pratiti napredak svog deteta. Stoga su oni uvek sigurni da škola na najbolji način nadograđuje osnove koje su oni postavili.

Časovi su kreativni, multidisciplinarni i podržani edukativnom tehnologijom kako bi deca učila kroz zabavu, od početka naučila da povezuju znanja iz različitih oblasti i razvila pozitivan odnos prema nastavi. Zato sa pravom ova školi nosi epitet Future Ready School.

A pored usvajanja novih znanja, učenici imaju priliku i da otkrivaju i razvijaju svoje talente, druže se i šire vidike kroz različite sekcije i radionice u školi, sportske i rekreativne aktivnosti, kao i posete različitim kulturnim događajima.

U svakom pogledu Savremena predstavlja okruženje za razvoj punog potencijala učenika. Bez sumnje je najbolja osnovna škola u regionu koja trasira put ka uspehu u 21. veku!

Zato počnite na vreme da mislite o budućnosti svog deteta!

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track