INFO-GRAFIK KAO OD ŠALE: Evo koji će vam alati pomoći u kreiranju info-grafikona
Foto: Promo

Grafički dizajn

INFO-GRAFIK KAO OD ŠALE: Evo koji će vam alati pomoći u kreiranju info-grafikona

Edukacija -

U jednom od prethodnih tekstova predstavili smo elemente uspešnih info-grafikona. Kada ste ih usvojili, neophodno je da ovladate i alatima koji će vam biti potrebni za kreiranje info-grafika. A evo nekih koji su izuzetno delotvorni upravo u tome.

Canva

Verovatno najpoznatiji alat za grafički dizajn za sve ljude koji su laici u ovom poslu i potrebna im je pomoć jeste Canva. Ima predefinisane šablone, koji su jednostavni za korišćenje, i veliki broj ikonica i elemenata koji će vam pomoći da kreirate vizuelni izraz koji je u skladu sa vašim brendom.

Link Group
foto: Promo

Venngage

Iako se ovaj proizvod reklamira kao besplatni alat za info-grafike, on nije u potpunosti besplatan. U njemu, pored info-grafikona, možete praviti i veliki broj drugih vizuelnih rešenja, koja možete iskoristiti za društvene mreže ili prodajne prezentacije.

Kako funkcioniše? Pre početka dizajniranja, sistem će vam postaviti nekoliko pitanja u vezi sa namenom konkretnog info-grafika, a potom predložiti predefinisane šablone koje možete koristiti u daljem procesu.

Link Group
foto: Promo

Infogram

Iako je i ovaj alat počeo da se koristi kao alat za kreiranje info-grafika, danas ga možete upotrebljavati za kreiranje logotipa, ikonica za YouTube, fotografija za naslovnu stranicu društvenih mreža i za još mnogo drugih namena. Slično kao i Venngage, ovaj sistem vam nudi različite opcije u skladu sa vašim potrebama i namenom info-grafika koji planirate da kreirate. Svaki od njih možete i da izmenite, pa šabloni nisu jedina opcija.

PicMonkey

Ono po čemu se ovaj alat za izradu info-grafikona razlikuje od drugih i zbog čega je često izbor mnogih zaposlenih u marketingu jeste mogućnost obrade fotografija. Tako pomoću njega možete vršiti kozmetičke izmene kao što su uklanjanje nesavršenosti sa lica ili izbeljivanje zuba.

Link Group
foto: Promo

Snappa

Pored toga što je savršena za kreiranje info-grafika, Snappa je takođe dobar izbor i zato što ovaj alat koriste mnogi veliki brendovi, a to daje velike mogućnosti. Ako želite da radite uporedni dizajn info-grafika, možete iskoristiti logotipe nekih od njih. Na raspolaganju su vam brojne funkcionalnosti koje mogu unaprediti vašu ideju ili neki šablon koji ste izabrali, a takođe možete očekivati unapređenja i nove elemente, koji se redovno dodaju u sistemu.

Naučite kako

Svaki od ovih alata dolazi sa nekim ograničenjima, ali Photoshop ili Illustrator definitivno nemaju ovih problema. Naravno, da biste njima ovladali, neophodno vam je mnogo više od nekoliko meseci na kursu. Morate posvećeno raditi na svojoj karijeri i unapređenju znanja kako biste došli do nivoa na kome zaista raspolažete svim tehnikama koje omogućavaju da kreirate kvalitetan info-grafik. S druge strane, sve to ne možete savladati za manje od godinu dana.

Zato donesite odluku i upišite obuku za grafički dizajn.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track