IDEALAN POSAO ZA ONE KOJI ZNAJU S LJUDIMA: Evo koje meke veštine imaju menadžeri ljudskih resursa
Foto: Promo

SEKTOR ZA HR

IDEALAN POSAO ZA ONE KOJI ZNAJU S LJUDIMA: Evo koje meke veštine imaju menadžeri ljudskih resursa

Edukacija -

U poslednje dve decenije poslovi u oblasti ljudskih resursa prošli su kroz značajnu transformaciju i odavno se sektori zaduženi za ovu oblast više ne posmatraju samo kao administrativne jedinice kompanije. Karijera upravljanja ljudskim resursima donosi mogućnost rada u različitim oblastima i stalnu komunikaciju sa svim zaposlenima u preduzeću.

Ključni zadaci kojima se bave zaposleni u ovom sektoru jesu selekcija kandidata za novo radno mesto, njihova obuka, procene učinka, motivisanje radnika i još mnogo toga. Evo zašto je u pitanju posao za one koji umeju s ljudima.

IT Academy
foto: Promo

Oni odlučuju ko će proći na razgovoru za posao

Posao regrutovanja novih kandidata je jedan od osnovnih zadataka zaposlenih u oblasti ljudskih resursa. HR menadžeri moraju da naprave strategiju pomoću koje će prepoznati ljude sa osobinama potrebnim za rad u njihovoj kompaniji.

IT Academy
foto: Promo

Oni usmeravaju nove zaposlene

Kada se odluče za nekog kandidata, menadžeri ljudskih resursa su dužni da ih obuče za početak rada i obezbede im sve potrebne uslove za što bolje obavljanje posla. To znači da oni moraju biti sposobni da svu kompleksnost poslovanja firme, njenih vrednosti, pravila ponašanja, kao i poziciju konkretnog zaposlenog učine razumljivim za kratko vreme. Veštine komunikacije su ovde od ključnog značaja.

IT Academy
foto: Promo

Motivacija zaposlenih zavisi od atmosfere koju kreiraju HR menadžeri

Menadžeri ljudskih resursa podstiču kolege da poboljšaju svoje potencijale i daju im sugestije koje im pomažu u svakodnevnom radu. Ovakva vrsta ohrabrujućeg govora u svakoj je kompaniji veoma korisna. Motivišući zaposlene HR menadžeri im pomažu da ostvare što bolje rezultate.

Održavanje dobre radne atmosfere takođe je jedno od osnovnih zaduženja menadžera ljudskih resursa. Tim u velikoj kompaniji može odlično da funkcioniše samo ukoliko se osigura da među njegovim članovima vlada radna i prijateljska atmosfera.

IT Academy
foto: Promo

Zaduženi su za medijaciju između različitih segmenata kompanije

Da bi odnosi između poslodavaca i zaposlenih bili na zadovoljavajućem nivou, HR menadžeri su tu da spreče moguće i otklone postojeće sukobe. Njihov zadatak je da budu prvi posrednici između poslodavca i zaposlenih i da konsultacijama reše sva sporna pitanja, što podrazumeva empatiju i sposobnost da se razumeju različiti ljudi i kulture.

Postanite HR menadžer za godinu dana

Zadaci koje obavljaju menadžeri ljudskih resursa idealni su za osobe koje ispunjava pomaganje drugim ljudima i ostvarivanje dobrih odnosa sa svima ostalima u kompaniji.

IT Academy
foto: Promo

Školovanjem za stručnjaka u oblasti ljudskih resursa otvarate sebi vrata u gotovo svakoj kompaniji. Pored toga što ćete moći lako da pronađete posao, ovo zanimanje vam nudi i priliku za odličnu zaradu. Sve što treba da uradite jeste da usvojite korisna znanja iz ove oblasti i karijera menadžera ljudskih resursa je pred vama. Veštine koje će vam omogućiti da se bavite ovim poslom možete steći za samo godinu dana školovanja po jedinstvenom programu za menadžment u svetu ljudskih resursa, preko interneta ili u učionici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track