MENADŽERI U MARKETINGU: Evo koje osobine morate imati da biste vodili sektor marketinga
Foto: Promo

Marketinški menadžment

MENADŽERI U MARKETINGU: Evo koje osobine morate imati da biste vodili sektor marketinga

Edukacija -

Moderne tehnologije toliko su promenile marketing da se zadaci današnjih marketinških menadžera gotovo potpuno razlikuju od zaduženja koja su imali pre samo desetak godina. Današnji menadžeri moraju da prate tehnološki napredak, da budu u toku sa onim što je aktuelno na društvenim mrežama i da stalno pretražuju internet u potrazi za savremenim rešenjima marketinških problema.

LINK Group
foto: Promo

Marketing je oblast koja se neprestano menja i svakodnevno raste. Ne postoji velika kompanija koja bez jasno osmišljene marketinške kampanje može da ostvari profit, što je osnovni razlog zbog koga na tržištu vlada velika tražnja za obrazovanim stručnjacima iz ove oblasti. Kako da postanete marketinški menadžer?

Predstavljamo vam nekoliko saveta koji će vam, uz kvalitetno obrazovanje, otvoriti vrata ka uspešnoj karijeri u marketingu.

LINK Group
foto: Promo

Razmišljajte kritički

Kritičko mišljenje i analitički pristup situacijama i izjavama, kao i sposobnost utvrđivanja njihove validnosti, osobine su koje će vam omogućiti da se uspešno bavite marketingom. Od vas će se tražiti da nadređenima ponudite kreativne ideje za rešavanje bitnih problema. Zato morate biti u stanju da razumete problem, razbijete ga na komponente, rešite svaku od njih i upravi kompanije predstavite rešenje.

LINK Group
foto: Promo

Analizom do uspešne marketinške kampanje

Analiza podataka do kojih dođete istraživanjem pružiće vam korisne informacije o navikama potrošača, efikasnosti različitih marketinških pristupa i još mnogo toga. Kada budete razumeli svoje klijente, razumećete i konkurenciju. Razumećete kako se kod određene ciljne grupe dolazi do rezultata. Analiza situacije i kritičko mišljenje nose ključ za razvoj efektnih kampanja.

LINK Group
foto: Promo

Pratite tehnološke inovacije

S obzirom na to da se u tehnologiji nastavlja neprestani napredak, koji ima veliki uticaj i na efikasnost marketinga, praćenje tehnoloških trendova obavezno je za sve menadžere. Marketinški pristupi nastaviće i u budućnosti da se menjaju istim tempom kojim bude napredovala moderna tehnologija. Svaka nova društvena mreža ubrzo postaje kanal za marketing, a svaka promena korisničkih navika utiče na dizajn prodajnih stranica. Novi alati za praćenje korisničkog ponašanja postaju sve sofisticiraniji.

Upravo zbog toga marketinški menadžeri moraju da prate tehnološke inovacije, koje će im poslužiti kao koristan alat za komunikaciju sa klijentima.

LINK Group
foto: Promo

Kako da postanete marketinški menadžer?

Da biste postali marketinški menadžer potrebno je da, pored navedenih osobina, posedujete i upotrebljiva znanja, koja će vam omogućiti da ispunite zacrtani cilj i ostvarite uspešnu karijeru u zadatom roku. Školovanjem po odgovarajućem programu za marketinške menadžere ove veštine možete steći već posle samo godinu dana, a nakon toga spremni ste da konkurišete za dobro plaćen posao i započnete svoju uspešnu karijeru.

LINK Group
foto: Promo

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track