PHP U PRAKSI: Top-5 korisnih akcija koje možete izvršiti pomoću programskog jezika PHP
Foto: Promo

Programerski svet

PHP U PRAKSI: Top-5 korisnih akcija koje možete izvršiti pomoću programskog jezika PHP

Edukacija -

PHP je skriptni programski jezik koji se koristi u kombinaciji sa HTML-om za poboljšanje karakteristika web stranica. PHP spada u omiljene programske jezike velikog broja programera. Eksperti za ovaj jezik su među najtraženijim stručnjacima za IT, kako u svetu, tako i kod nas. gde je plata PHP programera i do 200.000 dinara mesečno.

Možda se pitate šta PHP može. U nastavku pronađite 5 zabavnih i korisnih funkcija na web stranici koje se mogu realizovati putem PHP-a.

link group
foto: Promo

1. Slanje imejla iz obrasca s web stranice

PHP možete koristiti za slanje elektronske pošte iz obrasca na vašoj web stranici. Kada date korisnicima mogućnost da na ovaj način stupe u kontakt sa vama, smanjićete količinu neželjene pošte (spam) u odnosu na situaciju kada je vaša imejl adresa dostupna na vašoj web stranici. PHP vam omogućava da izaberete polja koja želite da korisnik popuni, čime osiguravate da ćete dobiti informacije koje su vam potrebne.

link group
foto: Promo

2. Registracija članova

PHP možete iskoristiti da biste kreirali posebnu oblast za članove vaše web stranice. Možete korisnicima dati mogućnost da se registruju i ubuduće koriste zapamćene ulazne podatke o registraciji prilikom prijavljivanja na web stranicu. Sve informacije koje korisnici dele čuvaju se u MySQL bazi sa šifrovanim lozinkama.

link group
foto: Promo

3. Rotiranje banera

Ako na vašoj web stranici dajete mogućnost reklamiranja pomoću banera, pomoću PHP-a možete da rotirate reklamne banere po principu slučajnog odabira. Isti princip po potrebi možete primeniti da dodate rotirajuće zaglavlje stranice ili rotirajuće citate.

4. Kalendar

PHP može prikazivati aktuelni datum, a pomoću njega se može kreirati i mesečni kalendar. Kalendar se može koristiti kao samostalna ili skripta inkorporirana u druge skripte.

link group
foto: Promo

5. Web forum

PHP je jedan od najpopularnijih jezika za kreiranje web foruma. Možete koristiti postojeće forume koje biste modifikovali za svoje potrebe ili kreirati novi forum od nule. Slično opisanoj situaciji s lozinkama, informacije o forumu PHP skladišti u MySQL bazi podataka. Na ovaj način je moguće čuvati velike količine informacija i brzo im pristupiti.

U sledećem tekstu ćemo opisati još funkcionalnosti programskog jezika PHP. Ako želite da ovladate ovim moćnim sredstvom za kreiranje elemenata orijentisanih na web, sertifikovana jednogodišnja obuka zasnovana na osmišljavanju i realizaciji realnh projekata, poput web stranica i servisa, pod vođstvom mentora, prvi je korak ka karijeri PHP programera.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track