KINESKI DŽEF BEZOS SAVETUJE: Ovi citati osnivača Alibabe će vas naučiti kako da budete srećni i uspešni kao i on
Foto: EPA / Stephanie Lecocq

Za buduće internet preduzetnike

KINESKI DŽEF BEZOS SAVETUJE: Ovi citati osnivača Alibabe će vas naučiti kako da budete srećni i uspešni kao i on

Edukacija -

Džek Ma je kineski biznismen i filantrop. Osnivač je i bivši izvršni direktor Alibabe, multinacionalne kompanije za elektronsku trgovinu, koja je kineski ekvivalent Amazonu. Kineski Džef Bezos često deli savete mladim preduzetnicima i govori o važnosti balansa između posla i uživanja.

Njegove citate o upornosti, ličnoj sreći, poslovanju i važnoj ulozi mentorskog rada s mladima pronađite u nastavku teksta.

1. O istrajnosti i ličnim kvalitetima

„Nikad ne odustaj. Danas je teško, sutra će biti još teže, ali će prekosutra sijati sunce."

„Najvažnije što možete imati jeste strpljenje."

„Ne želim da se dopadam ljudima, želim da me poštuju."

2. O sreći

„Kada se ponašam u skladu sa sobom, srećan sam i postižem dobre rezultate."

„Trudim se da sebe učinim srećnim, jer znam da ako ja nisam srećan, moje kolege nisu srećne i moji akcionari nisu srećni i moje mušterije nisu srećne."

„Nisam došao na ovaj svet da bih radio. Na ovom svetu sam da bih uživao. Ne želim da umrem u kancelariji. Želim da umrem da plaži."

3. O biznisu

„Učite od vaše konkurencije, ali nikada ih ne oponašajte. Ako ih imitirate, gotovi ste."

„Ja nisam tehničar. Tehnologiju gledam očima mojih mušterija, očima normalnih ljudi."

„Ono što sam naučio u mračnim danima Alibabe jeste da morate učiniti da vaš tim ima vrednosni sistem, da kreira inovaciju i ima viziju. Ako ne odustanete, i dalje imate šansu. A kada ste mali, morate da budete fokusirani i pouzdate se u mozak, a ne u snagu."

4. O mladima, inovacijama i budućnosti

„Pomažite mladima. Pomažite malima. Jer mali će postati veliki. Mladi kojima ste usadili zrno napretka će porasti i promeniti svet."

„Verujte mladima, verujte inovacijama ove generacije. Oni menjaju svet svakoga dana. I klijenti su isti. I oni žele nove stvari, žele jeftinije stvari, žele kvalitetne stvari, žele unikatne stvari. Ako smo u stanju da kreiramo takve stvari za mušterije, oni će doći."

„Ako se bavite biznisom, morate da kreirate nešto što nikada nije postojalo za buduće generacije."

Nadamo se da će vas ovi citati ohrabriti da se i sami upustite u preduzetničku avanturu, vođeni ličnim stavom i vrednostima u koje verujete. Ako želite da naučite kako da na internetu od nule izgradite kompleksan poslovni sistem, obuka za elektronsko poslovanje u trajanju od 12 meseci će vas osposobiti da do sledeće godine u ovo vreme budete vlasnik razrađenog biznisa.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track