KAKO ORGANIZUJETE DNEVNE OBAVEZE? Ovih 6 alata morate koristiti za dnevno planiranje
Foto: Promo

Produktivnost

KAKO ORGANIZUJETE DNEVNE OBAVEZE? Ovih 6 alata morate koristiti za dnevno planiranje

Edukacija -

Kada radite na projektu, iako imate određene mesečne planove, vremenski tok koji morate pratiti i rokove za dugoročne ciljeve na kojima radite, nekada je najteže osmisliti vreme tokom dana i organizovati male zadatke koje izvršavate svakoga radnog dana.

Iako će mnogi uvek posegnuti za rokovnikom kako bi napravili listu, nekada je uputnije pratiti i hronologiju, pa sprovesti i određenu analizu. Zato je preporučljivo da koristite alate za dnevno planiranje, koji mogu biti zasebne aplikacije, ali mogu biti i dodaci već postojećim softverima za upravljanje projektima.

Izdvajamo nekoliko najboljih alata za planiranje, koje već danas možete isprobati.

Any.do

Ako vam je potreban alat koji je brz i jednostavan za korišćenje, kroz koji možete ažurirati svoje beleške i dnevne obaveze na lak način, Any.do je sjajna opcija. Kako biste olakšali pristup, možete ga povezati sa svim uređajima koje koristite, podeliti kalendar sa saradnicima, da bi svi bili u toku sa vašim obavezama, ali i podesiti događaje koji se ponavljaju, sa svim geografskim oznakama, kako biste bili potpuno informisani o detaljima.

Trello

Edukacija
foto: Promo

Iako je Trello daleko kompleksniji alat, koji vam omogućava praćenje celog toka projekta od početka do kraja, uz određenu filtraciju, ova aplikacija se može koristiti i kao dnevni planer. Tako možete podesiti svoje zadatke, dodeliti ih različitim članovima tima, podesiti rokove, a potom zatražiti dnevni prikaz, kako biste videli šta morate završiti u toku dana.

Takođe, sa Trellom svoje naloge možete povezati i sa platformama Google Drive ili DropBox.

Things 3

Ako koristite iOS uređaje, onda bi trebalo da isprobate aplikaciju Things 3, koja predstavlja odlično rešenje za korisnike proizvoda Apple. Možete kreirati liste, dodavati datume i postavljati ih kao rokove i sve to sinhronizovati sa svojim ručnim satom, kako bi vam notifikacije stizale i ovim putem.

Način korišćenja je jednostavan i interaktivan, pa ćete primetiti da su funkcionalnosti veoma intuitivne i da ih možete koristiti bez nekog posebnog upoznavanja.

Todoist

Edukacija
foto: Promo

Za veće timove, kojima je potrebna dnevna sinhronizacija, Todoist je dobar izbor. Pored integracija sa platformama Google Calendar i Dropbox, ova aplikacija vam nudi i da podelite sve svoje liste i dosadašnje zadatke sa timom u kome radite, kako biste olakšali proces i sebi i saradnicima.

Sem toga, možete podesiti prioritete i rasporediti ih po bojama, ali i pristupiti neograničenoj istoriji aktivnosti i obaveza.

Google Calendar

Nekada previdimo očigledne opcije, pa je zato kao odličan izbor za dnevnu organizaciju važno spomenuti i Google kalendar. Mnogi traže druge opcije, jer su im profili već popunjeni sastancima, ali ako aktivnostima dodelite etikete koje će opisivati na šta se odnose, biće vam daleko jednostavnije da filtrirate prikaz.

Isto tako možete podesiti i datume, podsetnike i sve ostale opcije koje vam nude i naprednije aplikacije.

Friday

Edukacija
foto: Promo

Jedan od ključnih nedostataka aplikacije Friday, pored njenih višestrukih prednosti, jeste činjenica da ne poseduje mobilnu aplikaciju, već samo pregled na internetu. Ali budući da vam pomaže ne samo da isplanirate dnevne aktivnosti, već i da ih sprovedete blokirajući sve potencijalne ometajuće faktore koji vam odvlače pažnju prilikom rada, definitivno je vredna isprobavanja. Još jedan razlog za korišćenje ove alatke jeste mogućnost njene integracije u sistem Slack, koji možda već koristite za komunikaciju u svom timu.

Naučite kako da kreirate svoju aplikaciju

Alati za dnevno planiranje su najčešće potrebni programerima koji istovremeno rade na nekoliko projekata, ali u najvećem broju situacija ne uspevaju da pronađu onaj pravi, koji će odgovoriti na sve njihove potrebe. Ako želite da kreirate aplikacije koje će imati sve opcije koje smatrate neophodnim, potrebna su vam znanja koja ne možete steći kroz kratke kurseve od nekoliko meseci. Reč je o kompleksnoj oblasti koja zahteva vašu punu posvećenost i otvorenost. Zato uložite bar godinu dana u taj proces usavršavanja.

Edukacija
foto: Promo

Upišite obuku za razvoj mobilnih aplikacija i počnite da automatizujete procese iz svog okruženja.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track