RAZVOJ MOBILNIH APLIKACIJA U 2022: Ovo su trendovi koji će obeležiti sledeću sezonu
Foto: Promo

Mobilne aplikacije

RAZVOJ MOBILNIH APLIKACIJA U 2022: Ovo su trendovi koji će obeležiti sledeću sezonu

Edukacija -

U eri pandemije novi trendovi u razvoju mobilnih aplikacija su se ubrzano razvijali. Nekadašnje inovacije su postale novi standard u uslugama kao što su video-konferencijske veze, obrazovanje na daljinu, isporuke i slično.

Mnoge skorašnje tehnologije kao što su 5G i VR u kombinaciji sa međuplatformnim razvojem nude mnoge prednosti developerima. Tu je pre svega smanjenje vremena potrebnog za razvoj i implementaciju rešenja.

Ukoliko se bavite razvojem aplikacija, u nastavku otkrijte 4 važna trenda koja za sledeću godinu predviđa portal Technoroll.

Link Objava
foto: Promo

Android instant aplikacije

Instant aplikacije su oduvek bile deo razvoja za platformu Android. U pitanju su aplikacije koje korisnicima dozvoljavaju da isprobaju servise i video-igre, te da ih instaliraju. Ove takozvane aplikacije na zahtev obično ne zauzimaju dodatni prostor na uređajima, a s druge strane daju sjajno korisničko iskustvo.

Zbog svega toga, u narednoj sezoni se može očekivati porast broja instant servisa.

Blokčejn tehnologija

Vrednost tržišta blokčejn tehnologija će do 2024. godine iznositi 20 milijardi dolara, a do sada je oko 70 procenata banaka eksperimentisalo sa ovim tehnologijama. Prednosti blokčejn tehnologija su smanjen gubitak podataka i bezbednija enkripcija podataka

Može se očekivati da će potreba za razvojem aplikacija u vezi sa blokčejn uslugama porasti.

Link Objava
foto: Promo

Integracija „Interneta stvari" (IoT)

Internet stvari (IoT) je nov koncept, a tražnja za ovom tehnologijom u raznim oblastima je u poslednje vreme porasla. Tehnologija koja potrošačima automatizuje kontrolu nad procesima sve je prisutnija u svetu mobilnih uređaja. Iot omogućava sakupljanje podataka u realnom vremenu sa udaljenih lokacija i kontrolisanje opreme na daljinu. Predviđanja kažu da će broj uređaja zasnovanih na IoT tehnologijama višestruko porasti do 2025. godine.

Jedan od primera toga gde se korisnici svakodnevno sreću s ovim tehnologijom jesu razne „kućne" upotrebe – poput televizora i automobila, za koje se svakodnevno razvijaju nove aplikacije.

Aplikacije za sklopive uređaje

Telefoni i prenosivi uređaju se neprestano razvijaju, a samim tim se menja i njihov dizajn. Tako ekrani koji reaguju na dodir i nemaju dugmiće predstavljaju pravi hit na tržištu. Isto važi i za sklopive uređaje, koji su se ponovo vratili u upotrebu.

Link Objava
foto: Promo

Najnoviji trendovi sugerišu da će postojati opcija pozivanja sa zatvorenim uređajem. Funkcionalnosti mnogih aplikacija će samim tim morati da odgovore na promene koje nastaju sklapanjem i rasklapanjem uređaja. Naravno, očekuje se da sklapanje i rasklapanje ne utiče na korisničko iskustvo.

Da se zadovolje ove i mnoge druge nove potrebe korisnika, uređajima će biti potrebna ozbiljna podrška razvojnih inženjera za mobilne aplikacije.

Dočekajte 2022. spremni

Iako se osnove programiranja mobilnih aplikacija mogu savladati brzo, tehnike profesionalnog razvoja u vreme stalnih promena standarda i visokih očekivanja korisnika ne mogu se naučiti za kratko vreme. Ako želite da se osposobite za praćenje zahtevnih trendova, jednogodišnja sertifikovana obuka za razvojnog inženjera mobilnih aplikacija zasnovana na rešavanju programerskih problema u simuliranom realnom poslovnom okruženju najbolji je način da novu godinu dočekate spremni za posao.

Link Objava
foto: Promo

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja