UČENJE PROGRAMIRANJA OD KUĆE: Naučite da programirate tako što ćete redovno pratiti ovih 8 blogova
Foto: Tim Edukacija

Blogovi za programere

UČENJE PROGRAMIRANJA OD KUĆE: Naučite da programirate tako što ćete redovno pratiti ovih 8 blogova

Edukacija -

Pravilo koje svaki novi programer mora da prati jeste interakcija sa pravom vrstom programerskog bloga za posao koji radi. Blogovi su odličan alat za pronalaženje korisnih informacija koje pomažu u programiranju.

Ako želite da unapredite svoju karijeru, predstavljamo vam listu osam najboljih blogova koje svaki programer treba da čita.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Geeks for Geeks

„Zanesenjaci za zanesenjake“ je digitalni časopis u kome softverski inženjeri i programeri raspravljaju o problemima građenja karijere u velikim kompanijama. Ovde programeri obično traže odgovore na pitanja koja bi mogla da dođu u obzir na intervjuu za posao u takvim gigantima.

S druge strane, oni koji su još uvek na početku karijere mogu da podele svoja iskustva i probleme sa kojma se susreću. Pored toga, ovaj blog sadrži brojne članke o programiranju i razne zabavne sadržaje.

Six Revisions

Programerski blog koji je pre više od decenije pokrenuo programerski guru Džejkob Gube nudi tekstove koji su relevantni za inženjere i planere.

Na blogu Six Revisions možete pronaći vežbe, uputstva za korišćenje programerskih alata, kao i korisne informacije o programskim jezicima.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Blog Google Developer

S obzirom na to da je Google pokrenuo ovaj blog, ne čudi da je u pitanju forma specijalizovana za diskusije povodom korišćenja proizvoda koje je ova kompanija kreirala za programiranje. Ako ste među onima koji koriste njihove proizvode, onda bi trebalo da pratite ovaj blog, jer on služi i kao informator o novim dešavanjima.

Coding Horror

Na ovom blogu Džef Atvud, softveraš sa dosta iskustva, programerima daje korisne savete uz praktične vizualizacije. Veliki kvalitet ove platforme jeste neobično srdačan način komunikacije, što za cilj ima povećanje inkluzije. Tako blog mogu da prate programeri na svim nivoima.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Blog Github

Mesto interakcije sa početnicima, drugim programerima i mentorima daje vam mogućnost da rešavate zadatke i tako unapredite svoje veštine.

Blog Hackerearth

Blogom jednog od najpopularnijih sajtova za programiranje upravljaju stručnjaci koji objavljuju tekstove o alatima za programiranje i modernim tehnologijama. Pored toga, na ovom portalu ćete pronaći i korisne vebinare.

DZone.com

Tekstove o temama kodiranja i razvoja na ovom portalu pišu eksperti. U pitanju je još jedan popularan izbor i obavezno štivo za nove programere.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Blog Linux Foundation

Linux mnogi smatraju najoptimalnijim operativnim sistemom za programiranje. Ukoliko vas u okviru softverskog inženjeringa zanima otvoreni kôd i razvoj u sistemu Linuxa, ovo je blog za vas.

Ovi resursi će vam pomoći da ovladate programiranjem. Ipak, oni ne mogu zameniti sertifikovanu obuku. Tek kada uz iskusne mentore savladate sami i teoriju i praksu, moći ćete da iskoristite i savete sa ovih blogova. Tada će vam sva vrata za pravljenje uspešne karijere biti otvorena.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track