UPOTREBA SLIKA NA WEB SAJTU: Šta je „hero image“ i zašto je potreban vašoj web stranici
Foto: Tim Edukacija

Web dizajn u praksi

UPOTREBA SLIKA NA WEB SAJTU: Šta je „hero image“ i zašto je potreban vašoj web stranici

Edukacija -

Ukoliko redovno surfujete po internetu, vrlo je verovatno da ste uočili veliku sliku odmah ispod navigacione trake i ostatka sadržaja pojedinih web stranica. Ovakva slika može biti statična ili dinamična (video-snimci i animacije), a obično pokriva celu širinu web stranice. Ta vrsta slika se u žargonu web dizajna naziva „hero image" (herojska slika). Naziv ima veze i sa njenom veličinom i sa namenom. Ukoliko vas interesuje web dizajn ili kreirate svoju stranicu, u nastavku možete saznati zašto vredi posvetiti pažnju ovom elementu.

edukacij
foto: Tim Edukacija

Zašto je ova slika važna?

Ova slika ima nekoliko svrha, među kojima se izdvajaju tri najbitnije.

1. Privlačenje pažnje

Možda najvažnija svrha naslovne (herojske) slike jeste ta što ona momentalno privlači pažnju posetioca. S obzirom na to da korisnici pozitivno reaguju na vizuelni sadržaj, upečatljiva slika visoke rezolucije na vašoj web stranici je dobar način da vaše posetioce podstaknete da ostanu na web stranici.

edukacij
foto: Tim Edukacija

2. Povećanje prodaje

„Dobar web dizajn je danas apsolutna nužnost. U pitanju je prvi od faktora koji utiču na mišljenje posetioca. Kao takav, on igra važnu ulogu u povećanju prodaje“, poručuju stručnjaci iz kompanije „Optimizely“, jedne od vodećih u marketinškoj kući u domenu web dizajna. Izbor prave slike može momentalno uspostaviti poverenje posetilaca i učiniti ih zainteresovanim za vaše proizvode i usluge. S druge strane, pogrešna slika može negativno uticati na njih.

3. Direktan angažman

„Hero“ slike su takođe izuzetno korisne za direktno angažovanje posetilaca vašeg sajta; njima možete prikazati USP, odnosno jedinstvenu prodajnu ponudu, koja je suština onoga što čini vaš proizvod ili uslugu boljim od konkurentskih. Takođe, slika vam može pomoći u privačenju posetilaca da preduzmu određenu akciju pomoću dugmeta CTA ili u tome da od njih zatražite da se prijave za probne servise.

edukacij
foto: Tim Edukacija

Ovo je nekoliko razloga zbog kojih bi trebalo da uključite sliku u rešenje vaše web stranice. U narednim tekstovima ćemo objasniti kako da je odaberete i implementirate. Ukoliko vas interesuje web dizajn, obuka u trajanju od godinu dana je najbrži način da pod nadzorom mentora ovladate svim tehnikama neophodnim za uspešnu realizaciju web stranica najrazličiitjih namena i steknete prepoznat sertifikat.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track