IZBORITE SE SA STRESOM NA RADNOM MESTU: Ovih 6 saveta pomoći će vam da na vreme ispunite sve obaveze
Foto: Tim Edukacija

Saveti za produktivnost

IZBORITE SE SA STRESOM NA RADNOM MESTU: Ovih 6 saveta pomoći će vam da na vreme ispunite sve obaveze

Edukacija -

Prevazilaženje stresa na poslu nije lako. Ovo pogotovo važi za zaposlene koji rade na kompleksnim problemima, poput programera zaduženih za razvoj softvera. Bilo da radite od kuće ili iz kancelarije, uspevanje da se izborite sa rokovima u stresnim okolnostima jedna je od vrlina ključnih za uspeh. Jer, stres, kako mnoge studije pokazuju a iskustva pojedinaca govore, direktno utiče na smanjenje produktivnosti.

Srećom, stres je moguće prevazići. Kako biste postali produktivniji u stresnim uslovima rada sa kratkim rokovima, pročitajte savete sa portala TechGig za povećanje produktivnosti.

1. Pripremite listu zadataka dan ranije

Uvek imajte spremnu listu zadataka, kojom ćete se rukovoditi u radnom danu od jutra do kraja radnog vremena. Ona će vas sprečiti da energiju potrošite prisećajući se svega što ste planirali da uradite tokom radnog dana.

Link Group
foto: Tim Edukacija

2. Organizujte listu zadataka po prioritetima

Da biste izbegli haos i stres, listu zadataka organizujte po važnosti. Da u njihovom rešavanju budete još produktivniji, možete odrediti i koliko je vremena potrebno za svaki od njih i tako imati detaljno isplaniranu satnicu.

3. Postavite realistične ciljeve

Samonametnuti rokovi za ostvarivanje ciljeva mogu vam pomoći da ih postignete za kratko vreme. Pokušajte da budete objektivni u proceni koliko će vremena biti potrebno da rešite određeni zadatak. Kada imate ideju, zacrtajte rok i pridržavajte ga se.

Link Group
foto: Tim Edukacija

4. Održite vedrinu i pozitivan stav

Kada stvari ne idu kako treba, pokušajte da ostanete optimistični i usredsredite se na dobre strane situacije. U nerešenom problemu pronađite inspiraciju, a iz greške izvucite pouke.

5. Pravite pauze i redovno jedite

Ako mislite da ćete preskakanjem obroka uštedeti vreme, varate se. Hrana je potrebna vašem telu, a pauza vašem umu.

Link Group
foto: Tim Edukacija

6. Isplanirajte i sledeći dan

Da biste i narednog dana izbegli zbrku, već danas napravite beleške za sve obaveze koje vas čekaju. Na kraju dana ponovo pregledajte zadatke i videćete da li se išta promenilo, da li ste neke zadatke već obavili a druge zaboravili da unesete u listu.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track