VERUJTE U SEBE: Ovo su saveti za sve koji žele da uspeju kao menadžeri prodaje
Foto: Tim Edukacija

Karijera u prodaji

VERUJTE U SEBE: Ovo su saveti za sve koji žele da uspeju kao menadžeri prodaje

Edukacija -

Dženifer Hant, potpredsednica u kompaniji Mansfild, tvrdi da nema boljeg osećanja od onog koje prodavac ima nakon zaključene prodaje. To je osećanje da ima kontrolu nad svojom sudbinom i, kako ona kaže, nema mu ravnog. Uprkos tome, prodaja je izazovan posao. Za sve one koji razmatraju karijeru menadžera u prodaji ona daje sledeće savete za istrajnost i uspeh.

Imajte poverenja u svoj talenat

Nijedna šansa nije mimo vašeg domašaja. Budite asertivni, ali nemojte pri tome da budete agresivni ili arogantni.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Odbijanje ne shvatajte lično

Ako imate smisla za humor, lakše ćete podneti odbijanje. Radujte se zbog uspeha a neuspehe ostavite iza sebe. Biće sjajnih dana ali će isto tako biti i veoma teških. Verujte u sebe i shvatićete da će sutra biti bolje.

Budite strpljivi

Uspeh ne dolazi preko noći. Nema zamene za mukotrpan rad i usredsređenost. Vreme je ključno, ali je isto tako važno prepoznati i dobar trenutak.

Negujte odnose

Umrežavajte se radi uspeha. Mnogi će pokušati da iskušaju vaš integritet i etiku. Ostanite nepokolebljivi i ne rušite mostove koje ste sagradili.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Proučite proizvod ili uslugu koju nudite

Klijenti brzo shvate da ne baratate dobro činjenicama o svom proizvodu. Rezultat je gubitak kredibiliteta, a to nije nešto od čega se možete brzo oporaviti.

Budite spremni i postavljajte pitanja

Slušanje je ključno za uspeh. Zapamtite da je svaka potreba različita i budite spremni da se prilagodite situaciji. Vaš prodajni scenario je samo alat. U pitanju je okvir koji daje smernice. Vi sami morate definisati poruku i učiniti je svojom.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Ne plašite se da odustanete

Ponekad prodaja ne mora imati smisla. Prodaja po svaku cenu katkad može naškoditi vašoj reputaciji menadžera prodaje.

Kako se broj malih i srednjih preduzeća povećava, tako raste i potreba za kvalifikovanim kadrom za prodaju. Ako ste osoba koja želi da ima punu kontrolu nad visinom zarade, onda je karijera menadžera prodaje pravi izbor za vas. Obuke u trajanju od jedne godine najbolji su način da ovladate i teorijom i praksom, koje će vam pomoći da uspete u ovom sektoru.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track