UČITE IZ PRIMERA: Ovo je 5 uspešnih prodajnih „pičeva” iz kojih ćete naučiti kako da usavršite svoj nastup
Foto: Tim Edukacija

Kratki prodajni govor

UČITE IZ PRIMERA: Ovo je 5 uspešnih prodajnih „pičeva” iz kojih ćete naučiti kako da usavršite svoj nastup

Edukacija -

U jednom od prethodnih tekstova smo objasnili šta čini dobar kratki prodajni govor, zvani pič. U nastavku prenosimo listu uspešnih pičeva koje je sakupila Sesilija Lazaro Blazbalg, ekspertkinja za male biznise.

Pekara

Izveštaj kompanije Makinsi pokazuje da je 55 odsto Amerikanaca zabrinuto zbog uticaja pakovanja proizvoda na životnu sredinu. Mi smo među njima. Zato naša pekara koristi održiva pakovanja od lokalno proizvedenih materijala da bismo smanjili uticaj na životnu sredinu i obezbedili najbolju ambalažu za nošenje naših proizvoda za klijente koji brinu o ekološkom aspektu poslovanja. Težimo tome da proširimo naš domašaj i pozitivan uticaj tako što ćemo otvoriti novu filijalu. Vaš doprinos grupnom finansiranju pomoći će nam da otvorimo novu radnju u vašem gradu i podelimo misiju sa više članova zajednice.

Samozaposleni umetnik frilenser

Zovem je Ešli Garsija i umetnik sam u Čikagu. Od kada sam sa odličnim uspehom diplomirao na Umetničkom institutu, želeo sam da svoje ilustracije podelim sa svetom. Danas tražim korporativnog finansijera da mi pomogne u izgradnji i pretvaranju moje mlade umetničke firme u agenciju za ilustracije koja bi mi osigurala budućnost u ovoj oblasti.

Startap

U 2021. godini firma FemTech je prešla milijardu dolara u investicijama, što znači da se zdravlju žena pridaje više pažnje nego ikada. Naša kompanija je napravila aplikaciju za nadziranje zdravlja grudi od kuće. Dobili smo pouzdane povratne informacije u istraživanjima u beta-fazi. Sada tražimo investitora koji će nam pomoći ne samo da ovaj važan proizvod plasiramo na globalno tržište, već i da, kroz svoju ekspertizu, odnegujemo biznis zajedno.

Influenser na Instagramu

Kao influenser u sferi mode s više od 20.000 pratilaca, imam kontakt sa više ljudi preko mog profila na Instagramu nego pojedini marketinški departmani u ovoj industriji. Želeo bih da s društvenih medija svoj sadržaj prebacim na veliki ekran. Cilj mi je da napravim rijaliti šou inspirisan mojim uspehom u industriji mode.

Konsultant u oblasti obrazovanja

Sa višedecenijskim iskustvom u oblasti obrazovanja tokom kojeg sam pomogao hiljadama klijenata, spreman sam da pomognem roditeljima koji su na mukama da izaberu pravu školu za svoju decu. Iako je moja konsultantska web stranica moje najjače marketinško oružje, tražim preporuke bivših klijenata da bih napravio sponu s novim klijentima kojima moje usluge mogu da pomognu.

Iskoristite ove primere kada budete pisali vaš poluminutni govor. Ako želite da naučite sve o prodaji, jednogodišnja obuka pod vođstvom mentora je najbrži način da steknete znanje i zvanje.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track