WEB DIZAJN ZA STARTAPOVE: Iz ovih primera možete naučiti kako da kreirate web stranicu za svoj biznis
Foto: Tim Edukacija

Web dizajn u praksi

WEB DIZAJN ZA STARTAPOVE: Iz ovih primera možete naučiti kako da kreirate web stranicu za svoj biznis

Edukacija -

Profesionalno dizajnirani web sajt može pomoći malom biznisu da na dopadljiv način predstavi svoje proizvode i usluge i dopre do šire publike. Ako ste i sami u fazi razvijanja web stranica, kako da odgovorite na neke od izazova možete naučiti iz nekoliko primera web stranica koje su kao primere dobre prakse izdvojili eksperti kompanije Viks.

Modalyst – kako uliti poverenje potencijalnim klijentima

Više od 350.000 onlajn preduzetnika koristi Modalyst, rešenja za elektronsku trgovinu koja se tiču takozvanog modela isporuke dobara korisnicima ili prodavcima bez porudžbenice (engleski, dropshipping) koje zaobilazi uobičajene kanale distribucije. Njihov čist dizajn sa dve osnovne boje odiše autoritetom.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Poziv na akciju na naslovnoj stranici po dolasku na ovaj sajt odmah usmerava posetioce na pregled proizvoda. S obzirom na to da ciljna grupa kojoj se Modalyst obraća neće kupiti rešenje pre nego što se uveri u njegovu efikasnost, desna polovina stranice u pokretnoj slici pokazuje rešenje u akciji. To još više pospešuje sigurnost posetioca sajta da je konkretna ponuda pravi izbor.

web stranica: https://www.modalyst.co/

Printful – kako komunicirati sa drugim preduzetnicima

Štampa na zahtev je jedna od najunosnijih poslovnih ideja, a Printful je među onima koji jašu na ovom talasu. Ova kompanija koristi svoju web stranicu da pomogne drugima da svoje ideje pretvore u brendirane proizvode koje će prodavati. Pored proizvoda i usluga, Printful ima stranice koje za cilj imaju da pomognu mladim biznisima, kao i kompanijski blog. Svi koji imaju sličnu ciljnu grupu mogli bi dosta da nauče sa ovog web sajta.

web stranica: https://www.printful.com/

Cinera – kako prodati inovativni proizvod

Već na svojoj naslovnoj stranici Cinera prodaje svoje jedinstveno iskustvo. Sa fotografijom korisnika koji nosi njihov inovativni set, Conera priča svoju priču o modi i tehnologiji pozivajući posetioce da ulože u ovu viziju. Za slučaj da naslovna fotografija nije dovoljna da zainteresuje korisnike, tu su video-snimci, info-grafikoni i mnoštvo profesionalno realizovanih vizuelnih materijala. Na svom web sajtu Cinera koristi gradijente, što je popularan trend u web dizajnu.

web stranica: https://www.cinera.net/

Link Group
foto: Tim Edukacija

Minta – kako saopštiti polisu privatnosti

Platforma za automatizovanje marketinga sadržaja pomaže prodavcima da poboljšaju svoju reputaciju i pospeše interakciju sa korisnicima na internetu. Njihov web sajt predstavlja dobar primer zaštite privatnosti sa fiksiranim banerom koji objašnjava politiku kolačića u donjem zaglavlju stranice.

web stranica: https://withminta.com/

V labs – kako da digitalne proizvode učinite dopadljivim

Dve godine nakon što je rad na daljinu postao standard, pojavio se V-labs, alat za olakšanje i pospešivanje virtuelnih sastanaka. Iako je njihovo rešenje visoko sofisticirano, ono je namenjeno univerzalnom kancelarijskom osoblju. Zato su geometrijski oblici na naslovnoj stranici dizajnirani tako da pomognu predstavljanju proizvoda kao prijemčivih.

web stranica: https://www.v-labs.co/

Link Group
foto: Tim Edukacija

Iz ovih primera može se naučiti mnogo, ali oni nisu dovoljni da kreirate stranicu od nule. Profesionalni trening za web dizajnera najbolji je način da preuzmete kontrolu nad svojom preduzetničkom inicijativom i sami osmislite, kreirate i ažurirate web sajt koji će vas predstavljati. Za svega godinu dana pod mentorskim vođstvom ovladaćete svim tehnikama stvaranja nezaboravnog korisničkog iskustva.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track