​​​​​​​ORGANIZUJTE POSAO KAO NAJBOLJI MENADŽER: Ovo je 6 najpopularnijih alata za organizaciju posla i kako vam oni mogu pomoći
Foto: Tim Edukacija

UPRAVLJANJE PROJEKTIMA

​​​​​​​ORGANIZUJTE POSAO KAO NAJBOLJI MENADŽER: Ovo je 6 najpopularnijih alata za organizaciju posla i kako vam oni mogu pomoći

Edukacija -

Mnogi timovi smatraju da su efikasno upravljanje velikim obimom posla i poštovanje rokova neki od najvećih izazova modernog poslovanja. Na sreću, sada postoji pregršt softverskih rešenja za upravljanje projektima.

Reč je o alatima koji pomažu kompanijama da organizuju zadatke svojih zaposlenih. To su često softverske platforme koje olakšavaju komunikaciju, raspodeljuju resurse, povećavaju produktivnost i prate napredak ka zacrtanim ciljevima. Takođe mogu pomoći timovima da daju prioritet svojim najvažnijim zadacima, uspešno poštuju rokove i integrišu zaposlene koji rade na daljinu.

Ako želite da poboljšate procese u svom timu i svakodnevnom poslu, možda će vam biti od pomoći da saznate koji sve alati postoje i kako oni mogu da poboljšaju vaše radno iskustvo.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Teamwork

Teamwork je popularan softver za upravljanje projektima koji pruža skup alata za organizovanje posla. Ova platforma daje korisnicima mogućnost da prate napredak i korišćenje različitih resursa i članove tima drže odgovornim koristeći jednostavne šablone za praćenje. Takođe uključuje analizu vremena, upravljanje portfoliom, fakturisanje, korisničku podršku i druge prilagodljive funkcije.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

ClickUp

ClickUp je platforma za upravljanje projektima i zadacima koja omogućava kompanijama da kreiraju daljinsko ili hibridno radno okruženje. Zaposleni i menadžeri mogu putem svojih uređaja lako da pristupe sistemu sa bilo kog mesta i prate napredak u radu, sarađuju na projektima sa svojim zaposlenima, postavljaju prioritete, dele podatke, postavljaju podsetnike i ciljeve i kreiraju dokumente za saradnju. ClickUp se takođe integriše sa popularnim platformama za razmenu poruka, pruža korisničku podršku i obuku korisnika.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Slack

Slack je popularna platforma za upravljanje radnim obavezama koja korisnicima daje mogućnost da komuniciraju, sarađuju na projektima i organizuju tok radnih procesa na daljinu. Pored funkcija kao što su razmena poruka, glasovni i video pozivi, namenski komunikacioni kanali, upravljanje podacima i deljenje datoteka, Slack omogućava automatizaciju rutinskih i često ponavljanih zadataka, uz integraciju sistema sa drugim platformama, tako da korisnici mogu da povrh svega sarađuju i sa zaposlenima u drugim kompanijama.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Monday.com

Monday.com je još jedan sistem za upravljanje projektima koji korisnicima daje nekoliko alata za pojednostavljenje radnog procesa kompanije. Program se integriše sa više od 40 drugih softverskih rešenja i pruža usluge kao što su raspodela resursa, upravljanje zadacima, organizacija marketinškog i HR tima, uz alate za zapošljavanje i IT podršku. Monday.com takođe omogućava liderima kompanije da prate metričke pokazatelje, indikatore uspeha i potrošnju budžeta.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Trello

Trello je popularna aplikacija za organizaciju i upravljanje projektima. Omogućava zaposlenima da prave takozvane ploče koje koriste liste i kartice za organizovanje radnih zadataka. Ovi alati omogućavaju timovima da sarađuju, upravljaju svojim vremenom, kreiraju vremenske okvire, prate statistiku, dodeljuju zadatke, primaju i prate povratne informacije. Platforma takođe nudi automatizaciju rutinskih zadataka i integraciju sa širokim spektrom drugih aplikacija koje možda već koristite.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Jira

Jira je platforma za praćenje izazova i projekata dizajnirana specijalno za softverske timove. Omogućava timovima da kreiraju korisnička putovanja, planiraju projekte, raspodeljuju zadatke, prate napredak u radu i objavljuju proizvode i nove verzije. Takođe se integriše sa mnogim uobičajenim poslovnim aplikacijama, pruža opsežne bezbednosne funkcije i dozvoljava korisnicima da skaliraju svoje operacije u toku njihovog rasta. Gotovo da ne postoji IT kompanija koja se nije srela sa Jirom.

Upravljanje projektima je nauka za sebe, pa tako i ne iznenađuje činjenica da su menadžeri projekata danas veoma dobro plaćeni. U IT kompanijama njihove plate neretko prevazilaze inženjerske, jer je u njihovim rukama i tehničko znanje, ali i veština organizacije posla, što ne polazi svakome za rukom. Ako vidite sebe u toj ulozi, na vreme se pripremite. Upišite obuku za upravljanje projektima i krenite prema karijeri u kojoj ćete uvek moći da pronađete posao, a često će posao pronaći vas.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track