UŽIVATE U REŠAVANJU PROBLEMA? Evo zašto bi trebalo da postanete QA tester
Foto: Tim Edukacija

Karijere u IT sektoru

UŽIVATE U REŠAVANJU PROBLEMA? Evo zašto bi trebalo da postanete QA tester

Edukacija -

Ako uživate u rešavanju problema, opsednuti ste detaljima i volite da sarađujete s drugima, postati zaposleni koji testira kvalitet u IT industriji poznatiji kao QA tester može biti dobar izbor karijere za vas. U nastavku pronađite 5 razloga zašto je karijera QA testera dobar izbor.

Velika tražnja i sigurnost

Kako se tehnologija razvija, tako se preduzeća sve više oslanjaju na aplikacije i softverska rešenja koja neretko razvijaju pomoću sopstvenog kadra. Zato je potreba za QA testerima u stalnom porastu. Pored toga, IT sektor u Srbiji cveta i mnogo je prilika da sebi osigurate budućnost radeći na ovoj poziciji.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Plata

QA testiranje je profesija koja podrazumeva da su profesionalci prošli ozbiljan trening i stekli sertifikat. Oni moraju znati metodologije, alate i tehnike testiranja, ali i neprestano pratiti trendove. U skladu sa kvalifikacijama, koje je danas moguće steći za godinu dana, ovi profesionalci imaju relativno dobra primanja.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Prilike za karijerni rast i razvoj

QA testiranje nudi razne mogućnosti za rast i razvoj. QA testeri po pravilu napreduju na seniorske pozicije i zauzimaju rukovodeće uloge. S druge strane, oni mogu migrirati u druge srodne sektore, kao što su projektni menadžment ili upravljanje proizvodima.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Raznovrsnost posla

Iako to na prvi pogled ne mora biti očigledno, QA testiranje je dinamična oblast koja profesionalcima daje mogućnost da se bave raznim projektima. Primera radi, oni mogu birati iz širokog aspekta proizvoda kojima je potrebno testiranje – od web aplikacija preko mobilnih aplikacija pa sve do video-igara. Ovo takođe važi za industrije – testeri tako mogu raditi u finansijama, zdravstvu, ali i u maloporodaji.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Izazovnost i satisfakcija

QA testiranje zahteva kritičko mišljenje, rešavanje problema i analitičke veštine. Ovaj posao sam po sebi može biti nagrada za perfekcioniste koji brzo uviđaju propuste i vole da oblikuju korisničko iskustvo.

Ako uživate u novim tehnologijama i volite izazovno okruženje, QA testiranje je prava profesija za vas. Sa velikim primanjima, prilikama za karijerni rast, razvoj i s poslom koji ispunjava, QA testiranje može biti pravi izbor karijere.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja