POVEĆAJTE PRODUKTIVNOST VEĆ DANAS: Naučite i počnite odmah da primenjujete pravilo „dva minuta“
Foto: TIm Edukacija 

SAVETI za produktivnost

POVEĆAJTE PRODUKTIVNOST VEĆ DANAS: Naučite i počnite odmah da primenjujete pravilo „dva minuta“

Edukacija -

Održati produktivnost u vremenu distrakcija, velikog obima posla i stalnog stresa nije nimalo lak zadatak. Postoje mnoge metode za građenje otpornosti i povećanje učinka na dnevnom nivou. Jedna od zanimljivih taktika koja je manje poznata jeste takozvano pravilo „dva minuta“.

Šta je pravilo „dva minuta“ i odakle potiče?

Autor pravila „dva minuta“ je Dejv Alen, predavač, konsultant i autor čuvene knjige „Ključ uspeha“, koju je magazin Tajm svojevremeno proglasio najboljom knjigom decenije. Pravilo dva minuta deo je metodologije koje se pridržavaju hiljade uspešnih menadžera, opisane u ovoj knjizi.

Pravilo „dva minuta“ podrazumeva kompletiranja zadataka koji zahtevaju ne više od dva minuta, kao i započinjanje rada na drugim malim zadacima koje ste odgađali.

Tokom ovih kratkih perioda možete obaviti sve one zadatke koji vam smetaju da obavite važnije poslove.

TIm Edukacija
foto: TIm Edukacija

Šta su primeri pravila dva minuta iz prakse?

Primera radi, dva minuta je možda dovoljno da pošaljete kratak dopis višem menadžmentu o tome da ste završili važnije zadatke ili da odgovorite na kratak mejl, dopunite listu zadataka ili zapišete zaključke o nekom projektu. Ovi naizgled minorni zadaci mogu zapravo umnogome doprineti obavljenom poslu na kraju radnog dana, nedelje ili meseca.

Pored toga, ovi zadaci su važan deo vaše dnevne produktivnosti. Vežbanje upražnjavanja pravila o dva minuta pomoći će vam da se u kratkom vremenu između dva veća i komplikovanija zadatka usredsredite na manje i jednostavnije zadatke.

TIm Edukacija
foto: TIm Edukacija

Pokušajte da pronađete kreativne načine da iskoristite vreme između pauze i prvog većeg zadatka, ili dva minuta pre nego što počnete s ručkom. Upotrebite ove intervale da zapišete šta ćete uraditi kad završite pauzu, narednog dana ili da odgovorite na glasovnu poruku koja vas čeka od početka radnog vremema.

Ako želite da upravljate svojim vremenom kao vrhunski menadžer i maksimalno iskoristite radni dan, potrebno je da naučite vođenje projekata i biznisa. Jednogodišnja obuka za top-menadžera je najbrži način da ovladate svim tehnikama upravljanja svojim i vremenom drugih radi postizanja poslovnih ciljeva. Pored znanja, ovakav trening će vam doneti i prepoznati sertifikat.

TIm Edukacija
foto: TIm Edukacija

TIm Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track