SAVETI ZA DIZAJNERE: Ovo je 5 načina da postanete produktivniji
Foto: Tim Edukacija

5 saveta za bolju produktivnost dizajnera

SAVETI ZA DIZAJNERE: Ovo je 5 načina da postanete produktivniji

Edukacija -

Dizajneri se suočavaju sa jedinstvenim skupom izazova kada je u pitanju produktivnost. Od upravljanja višestrukim projektima do rešavanja kreativnih blokada, dizajneri moraju biti efikasni i efektivni da bi uspeli.

Međutim, nije uvek lako držati se rokova i istovremeno obavljati visokokvalitetan posao. Zato u nastavku teksta možete pronaći neke vredne savete o produktivnosti posebno prilagođene dizajnerima. Bilo da ste grafički, web ili bilo koji drugi tip dizajnera, saveti će vam pomoći da ostanete organizovani, motivisani i produktivni.

Beležite svoj proces kako biste ga ponovili

Snimanje procesa za repetitivne zadatke u toku dizajniranja je od velike pomoći za dizajnere. Kreiranjem uputstva korak-po-korak ili vodiča za zadatke koje redovno obavljate možete uštedeti vreme i pojednostaviti tok posla. Ovaj pristup vam može pomoći da izbegnete greške i obezbedite doslednost u radu.

Link Objava
foto: Tim Edukacija

Pored prednosti za samog dizajnera, snimanje procesa može biti korisno za delegiranje zadataka članovima tima ili za obuku novih zaposlenih.

Držite sve zapise na jednom mestu

Još jedan dobar savet jeste držanje važnih odluka i konteksta na jednom mestu radi lakšeg praćenja. Dizajnerski projekti često uključuju više zainteresovanih strana, povratne informacije i više momenata u donošenju odluka. Objedinjavanjem svih tih informacija na jednom mestu, bilo da je to pomoću alata poput Notiona ili Google Drivea, dizajneri mogu ostati organizovani i uštedeti vreme. Pristup vam može pomoći da izbegnete pogrešnu komunikaciju i osigurate da su svi uključeni u projekat. Pored toga, on takođe može olakšati vraćanje na prethodne odluke i efikasno napredovanje projekta.

Uvedite sistem zahteva i tiketa Kreiranje formi u vidu obrazaca za zahteve može pomoći da se pojednostavi proces komunikacije između dizajnera i klijenata ili zainteresovanih strana, smanjujući količinu interakcija i štedeći vreme.

Kreiranjem obrasca koji unapred traži sve potrebne informacije dizajneri mogu izbeći nesporazume i osigurati da imaju sve što im je potrebno za početak projekta.

Link Objava
foto: Tim Edukacija

Ovaj pristup takođe može pomoći u određivanju prioriteta zadataka, praćenju napretka i postavljanju jasnih očekivanja. Ta navika može učiniti proces dizajna efikasnijim, omogućavajući dizajnerima da se usredsrede na ono što najbolje rade – kreiranje dizajna.

Razbijte projekat na manje delove

Razbijanje većih dizajnerskih projekata na merljive deliće može pomoći dizajnerima da ostanu organizovani, fokusirani i motivisani, jer mogu da mere svoj napredak. Ovaj pristup takođe omogućava ekspertima da daju prioritet važnim zadacima, efikasno upravljaju svojim vremenom i izbegnu osećaj preopterećenosti.

Rastavljanjem projekta na manje, ostvarljive ciljeve, dizajneri mogu stvoriti osećaj postignuća i progresa, što može dodatno povećati produktivnost. Pored toga, postojanje jasnih prekretnica može pomoći dizajnerima da o napretku komuniciraju sa zainteresovanim stranama, usklade očekivanja i obezbede blagovremeni završetak projekta.

Koristite šablone da ubrzate proces

Korišćenje šablona posebno kreiranih za dizajnere može vam pomoći da uštedite vreme i fokusirate se na kreativni rad. Šabloni mogu uključivati postavke web stranice, dizajn prezentacije i materijale za brendiranje, između ostalog.

Korišćenjem ovakvih priprema dizajneri mogu da izbegnu kretanje od nule svaki put. Počinjanje uvek ispočetka može oduzimati dosta vremena i istovremeno biti mentalno iscrpljujuće. Umesto toga, dizajneri mogu koristiti šablone kao početnu tačku i prilagoditi ih potrebama projekta.

Link Objava
foto: Tim Edukacija

Takav pristup može pomoći da efikasnije i doslednije kreiraju visokokvalitetne radove, poboljšavajući njihovu produktivnost i omogućavajući im da preuzmu više projekata.

Naučite kako da postanete ekspert

Oobrazovanje o dizajnu igra ključnu ulogu u oblikovanju sledeće generacije talentovanih dizajnera. Međutim, neophodno je razmotriti efikasnost različitih tipova programa dizajna. Iako kratki kursevi od po nekoliko meseci mogu pružiti neke korisne veštine i znanja, oni možda neće biti dovoljni da pripreme dizajnere za zahteve industrije. Ulaganje u dugoročnije programe u trajanju od bar godinu dana, s druge strane, može da pruži sveobuhvatnije i impresivnije iskustvo učenja koje pokriva sve aspekte dizajna, od tehničkih veština do kreativnog rešavanja problema.

Zato upišite sertifikovanu obuku za grafički dizajn i pristupite na najbolji način svojoj budućoj perspektivnoj karijeri.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track