Veliki uspeh Fakulteta savremenih umetnosti: Punopravno članstvo u akademskoj grupi GIDE
Foto: Promo

Veliki uspeh Fakulteta savremenih umetnosti: Punopravno članstvo u akademskoj grupi GIDE

Edukacija -

Fakultet savremenih umetnosti, jedan od vodećih umetničkih fakulteta na ovim prostorima, postao je punopravni član GIDE – međunarodne akademske grupe fakulteta za dizajn.

Reč je o prestižnoj akademskoj mreži izabranih partnerskih ustanova koja je poznata po tome što vrlo retko prima nove članove. Otuda je prijem Fakulteta savremenih umetnosti u ovu grupu zaista nesvakidašnji uspeh i sjajna vest za akademsku i umetničku zajednicu u našoj zemlji.

Fakulteti koji su članovi ove cenjene grupe moraju u potpunosti uskladiti svoje radne procese sa evropskim standardima, ostvariti visoku ocenu kvaliteta nastave i ishoda nastavnog procesa, odnosno dobiti pozitivnu preporuku ostalih fakulteta članova. Sve ove uslove Fakultet savremenih umetnosti ispunio je u potpunosti i zato je odnedavno član ovog prestižnog društva, koje čine još i:

  • Politecnico di Milano – najprestižniji fakultet za dizajn u Evropi;
  • Thomas More (Mehelen/Antverpen) – najveći fakultet za dizajn enterijera u Belgiji;
  • Universidade da Madeira (Portugal);
  • University of Dundee (Škotska);
  • Fakultet za dizajn (Ljubljana);
  • University of Applied Sciences and Arts of Southern Switzerland (Lugano);
  • Universidad Politecnica de Valencia (Španija).

U domaćoj akademskoj zajednici saglasni su da je reč o velikom uspehu jednog domaćeg fakulteta, kao i da je dobijanje partnerskog statusa nedvosmislen pokazatelj priznanja i ugleda koji Fakultet savremenih umetnosti poseduje među svetskim umetničkim fakultetima.

LINK group
foto: Promo

Drugim rečima, FSU je i zvanično postao deo akademske zajednice najuglednijih evropskih fakulteta za dizajn.

Sjajne prilike za studente FSU

Fakultet savremenih umetnosti poznat je kao institucija koja svojim studentima pruža nesvakidašnje uslove kada je reč o umetničkom obrazovanju: od rada sa priznatim imenima umetničke scene, preko prilike da već tokom školovanja svoje umeće pokažu u najznačajnijim umetničkim prostorima, pa sve do brojnih mogućnosti za usavršavanje i razmenu iskustava sa kolegama iz celog sveta.

Članstvo u grupi GIDE doneće studentima ovog fakulteta još veće mogućnosti, poput učešća u programima studentske razmene u trajanju od jednog semestra na ustanovama članicama grupe GIDE i učešća na godišnjoj međunarodnoj izložbi, kao i na radionici koja se svake godine organizuje na drugoj ustanovi – članici grupe koja te godine ima status domaćina.

Kako izgledaju inovativne studije dizajna na FSU

Jedan od glavnih razloga prijema u prestižnu grupu GIDE jeste inovativan koncept rada sa studentima i revolucionaran pristup obrazovanju umetnika, po čemu je Fakultet savremenih umetnosti stekao regionalnu i svetsku prepoznatljivost.

Tako na studijskim programima za dizajn studenti FSU usvajaju znanja kroz jedinstven spoj umetničko-teorijskih i društveno-humanističkih nauka, stručnih veština u najtraženijim Adobe i Autodesk softverima i praktičnog rada na realnim projektima, kao i tradicije i istorije dizajna sa novim tendencijama, trendovima i inovacijama u svetu umetnosti.

U zavisnosti od svojih afiniteta studenti biraju da se usavršavaju iz sledećih oblasti:

Nastava je koncipirana tako da studenti od samih početaka učestvuju u radu na realnim umetničkim projektima, unapređujući na taj način svoja znanja kroz praksu dok istovremeno popunjavaju portfolio.

To je i jedan od razloga što po završetku FSU studenti imaju iza sebe brojne uspešno realizovane projekte kao njihove mnogo iskusnije kolege.

Osim što se usavršavaju pod budnim okom naših najuspešnijih dizajnera, studenti na odseku za dizajn imaju prilike i da, pored diplome, steknu prestižne Adobe i Autodesk sertifikate, koji će im pomoći da svoju viziju realizuju u digitalnim prostorima, ali i značajno uvećati njihove prilike za zaposlenje.

Steknite i vi svetsko umetničko obrazovanje

Članstvo Fakulteta savremenih umetnosti u akademskoj grupi GIDE dokaz je da najmodernije umetničko obrazovanje po svetskim standardima možete steći i u našoj zemlji.

Stoga, ukoliko želite da postanete deo internacionalne zajednice savremenih dizajnera, prijavite se ovde.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track