VEŠTAČKA INTELIGENCIJA I PREDUZETNIŠTVO: Evo kako nam proizvodi kompanije OpenAI mogu pomoći u biznisu
Foto: Tim Edukacija

Veštačka inteligencija

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA I PREDUZETNIŠTVO: Evo kako nam proizvodi kompanije OpenAI mogu pomoći u biznisu

Edukacija -

U jednom od prethodno objavljenih tekstova bilo je reči o OpenAI, vodećoj kompaniji iz domena veštačke inteligencije. U nastavku saznajte kako se njihovi proizvodi mogu primeniti na vođenje biznisa.

Ako za primer malog biznisa uzmemo malu pekaru koja se bori sa konkurencijom, evo nekih primera korišćenja veštačke inteligencije uz pomoć kojih bi se takva mala firma istakla na tržištu.

Izdrada biznis plana

Prvi način je izrada biznis plana. Proizvodi OpenAI bi mogli da iskoriste informacije o najprodavanijim proizvodima u gradu na osnovu kojih bi se za biznis izabrali konkurentni proizvodi. Takođe, pomoću rešenja za analizu podataka moguće je prikupiti informacije o prometu radi optimizacije procesa ka većoj produktivnosti i smanjenju troškova.

Izrada marketinškog plana

Programi poput ChatGPT-3 mogu se koristiti za analizu komentara korisnika na društvenim mrežama, na osnovu čega je moguće kreirati marketinške kampanje koje će privući potencijalne kupce.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Vođenje posla

Korišćenje programa za analizu podataka kompanije OpenAI može pomoći u praćenju prometa u pekari i na taj način automatizovati neke poslovne procese. Primeri su praćenje zaliha, upravljanje nabavkom ili predviđanje potreba za radnom snagom. Na taj način bi se skratilo vreme koje bi se inače potrošilo na ručne procese, što bi dovelo do povećanja produktivnosti i smanjenja troškova.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Kreiranje novih proizvoda

Najzad, analizom tržišta i potreba potrošača pomoću programa Dalle-E, koji je takođe razvila kompanija OpenAI, moguće je kreirati novi proizvod koji bi kao celina bio prikazan po uputstvima. Osmišljavanje novog proizvoda na neki način predstavlja krunu kreativnosti veštačke inteligencije.

Kako da postanete ekspert za AI

Veštačka inteligencija još uvek ne može zameniti ljudsko znanje, niti samostalno donositi odluke. Ova tehnologija je funkcionalna jedino ako njom upravlja obrazovan i obavešten pojedinac.

Za godinu dana vrlo je lako moguće steći potrebna znanja i veštine za implementaciju novih tehnologija u svoje poslovanje i rukovođenje njima. Ukoliko ste zaposleni ili imate svoj biznis, nastava se može pratiti i online kako bi polaznicima bilo omogućeno da uče u svom tempu i prilagode svoj raspored u skladu sa drugim obavezama.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Sertifikovana obuka za programera najbolji je način da se pripremite za karijeru u dizajniranju rešenja za veštačku inteligenciju.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja