SAVETI EKSPERATA ZA PRODUKTIVNOST: Evo kako da do maksimuma iskoristite svaki radni dan
Foto: Tim Edukacija

Povećajte učinak

SAVETI EKSPERATA ZA PRODUKTIVNOST: Evo kako da do maksimuma iskoristite svaki radni dan

Edukacija -

Svi smo suočeni sa povećanim brojem radnih zadataka, a sve kraćim rokovima. Ako se mučite da završite sve obaveze, u nastavku pročitajte savete eksperata za povećanje produktivnosti uz smanjenje stresa.

Vežbajte mindfulness

Tehnike povećanja svesnosti (mindfulness), poput meditacije ili vežbanja joge, mogu pomoći u smanjenju stresa i povećanju produktivnosti. Ekatarina Volter, autorka Forbsa, preporučuje da izdvojite nekoliko minuta dnevno za vežbanje ove vrste.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Odredite vreme za odgovaranje na mejlove

Prekomerno proveravanje pristigle pošte i odgovaranje na mejlove može negativno uticati na produktivnost, kaže za magazin Preduzetnik autorka Mimanci Konstable. Ona savetuje da odredite termine tokom dana za proveru pošte i odgovaranje na mejlove, kako bi se izbeglo ometanje tokom rada na drugim zadacima.

Upotrebite tehniku Dejvida Alena

Tehnika „završavanja stvari”, kako u doslovnom prevodu glasi naslov čuvene knjige Dejvida Alena o produktivnosti, podrazumeva izradu detaljnog plana za rešavanje svih zadataka. Ova praksa pomaže u smanjenju stresa i povećanju učinka. Preporučuje se izrada plana za naredni dan i raspoređivanja zadataka prema važnosti.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Skratite vreme sastanaka

Prekomerni broj sastanaka i njihova prevelika dužina mogu uticati na produktivnost. Pišući za Forbs, autorka Kerolajn Kastrijon preporučuje smanjivanje broja sastanaka, njihove dužine, kao i uvođenje jasnih ciljeva za svaki sastanak.

Koristite alate za blokiranje ometanja

Alati za blokiranje ometanja, kakvi su RescueTime ili FocusMe, mogu pomoći u smanjenju ometanja tokom rada na računaru. Ovi alati sprečavaju određene sajtove ili aplikacije da vas uznemiravaju tokom radnog vremena, što pomaže u povećanju fokusa i produktivnosti, kaže za magazin Vajerd autor Met Berdžes.

Ovo su samo neke od proverenih tehnika koje možete primeniti ne biste li povećali svoju produktivnost. Ipak, bez dobrog poslovnog znanja ovi saveti vam ne mogu mnogo pomoći. Zato, završite adekvatnu obuku za biznis, Steknite realno iskustvo i uz prepoznati sertifikat počnite da do maksimuma iskorišćavate svaki radni dan.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track