ONLAJN PREDUZETNIŠTVO: Kako uspešno pokrenuti svoj prvi online biznis
Foto: Tim Edukacija

Saveti za buduće preduzetnike

ONLAJN PREDUZETNIŠTVO: Kako uspešno pokrenuti svoj prvi online biznis

Edukacija -

Danas se sve više ljudi okreće onlajn poslovanju, jer troškovi pokretanja i vođenja biznisa nisu toliko veliki kao kod tradicionalnog pandana. Mnogi uspešni onlajn preduzetnici krenuli su gotovo bez budžeta, sa dobrom idejom i web sajtom.

Ako i sami razmišljate o pokretanju svog prvog online biznisa, u nastavku saznajte koje korake, po mišljenju eksperata kompanije specijalizovane za e-trgovinu Shopify, morate napraviti da biste postigli svoj naum.

LinkGroup
foto: Tim Edukacija

Prvo pronađite svoju nišu

Kao i kod tradicionalnog biznisa, važno je pronaći svoju nišu i ciljnu grupu. Razmislite o tome šta vas razlikuje od konkurencije i kako možete ponuditi nešto drugačije i inovativno.

Zatim napravite poslovni plan

Ne dajte se prevariti. Poslovni plan je važan za online biznis koliko i za tradicionalni. Zapitajte se kako ćete generisati prihod, koje su vam finansijske projekcije i kako ćete izgraditi svoj online brend.

LinkGroup
foto: Tim Edukacija

Potom kreirajte web sajt

Vaš web sajt je vaša online prodavnica. Kada znate ko ste, kome se obraćate, šta nudite i kuda želite da idete, kreirajte kvalitetan i privlačan web sajt, koji će privući vaše klijente i omogućiti im jednostavnu i efikasnu kupovinu.

LinkGroup
foto: Tim Edukacija

Nastavite da razvijate svoj brend

Brendiranje je važan faktor u uspehu vašeg biznisa. Zato kreirajte vizuelni identitet, razvijte svoj autentičan ton i način komunikacije sa klijentima. On mora reflektovati vaše vrednosti i obećanje iza kojeg stojite.

LinkGroup
foto: Tim Edukacija

Fokusirajte se na digitalni marketing

Kada ste spremni da lansirate svoj online biznis, fokusirajte se na digitalni marketing. Napravite marketinšku strategiju koja će privući vaše ciljne klijente i budite spremni da prilagodite svoj pristup u zavisnosti od povratnih informacija.

Ako želite da osmislite, lansirate i vodite onlajn biznis, onda je obuka za digitalni marketing od ključnog značaja. Na programima poput E-commerce Manager & Entrepreneur za samo godinu dana ovladaćete svim alatima i tehnikama potrebnim da u onlajn svetu realizujete sve svoje poslovne ideje i izgradite stabilan profitabilan biznis.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track