ŽELITE DA POSTANETE PREDUZETNIK? Evo koraka koje morate proći da biste lansirali svoj prvi biznis
Foto: Tim Edukacija

Kako pokrenuti firmu

ŽELITE DA POSTANETE PREDUZETNIK? Evo koraka koje morate proći da biste lansirali svoj prvi biznis

Edukacija -

Pokretanje sopstvenog biznisa može biti izazovno, ali uz odgovarajuću pripremu i strategiju, preduzetništvo može biti izuzetno uzbudljivo i berićetno iskustvo. U ovom tekstu predlažemo nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste uspešno lansirali svoj prvi biznis.

LinkGroup
foto: Tim Edukacija

1. Napravite poslovni plan

Pre nego što započnete rad, važno je napraviti poslovni plan. Ovaj dokument će vam pomoći da definišete svoju ideju, ciljeve, konkurenciju, finansije i marketinšku strategiju. Poslovni plan je takođe važan kako biste mogli da pristupite finansijskim sredstvima i investitorima.

LinkGroup
foto: Tim Edukacija

2. Registracija firme

Sledeći korak nakon što ste napravili poslovni plan jeste registracija firme. Ovaj proces uključuje odabir pravne forme vašeg biznisa, registraciju u nadležnim institucijama i dobijanje odgovarajućih dozvola i dozvola za rad.

LinkGroup
foto: Tim Edukacija

3. Pronađite svoju nišu

Da biste se istakli u tržišnoj utakmici, važno je pronaći svoju nišu i ciljnu grupu. Razmislite o tome šta vas razlikuje od konkurencije i kako možete ponuditi nešto drugačije i inovativno. To može biti proces rada, brzina odziva korisničke podrške, edukacija klijenata ili nešto sasvim neočekivano.

LinkGroup
foto: Tim Edukacija

4. Fokusirajte se na kvalitet

Kvalitet vaših proizvoda ili usluga je važan faktor u uspehu vašeg biznisa. Investirajte u kvalitetan materijal i tehnologiju, kao i u obuku vašeg osoblja kako biste osigurali najbolju moguću uslugu za vaše klijente.

Sve navedene korake možete probati sami ili uz pomoć mentora na sertifikovanom obrazovnom programu. Ako želite da zaista uspete u svojim poslovnim ciljevima, najbolje rešenje jeste da kroz sve faze poslovnog procesa, preko budžetiranja, pa sve do lansiranja, prođete u sistematizovanom okruženju u kome će vaše greške na vreme ispraviti iskusni mentori.

Ukoliko želite da svoje vreme uložite u obrazovanje, zaboravite na kratke kurseve, jer da biste prošli kroz svaku fazu, takvi programi moraju trajati 12 meseci. Put do uspešnog biznisa zato počinje na sertifikovanoj jednogodišnjoj obuci za preduzetnika na proverenoj obrazovnoj insituciji sa dugogodišnjim iskustvom.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track