"HAVANA" je izazov za odlučne i spremne na promene
Foto: Promo

"HAVANA" je izazov za odlučne i spremne na promene

Forma Ideale -

Prilikom uređenja ambijenta dnevne sobe često nailazimo na neke dileme, ali jedna od najučestalijih je odabir boja za dominantne tačke ambijenta, kao što su recimo boje zidova ili garniture za sedenje.

S obzirom na to da smo skloni oklevanju i razmišljanju da neki komad nameštaja, koji smo odabrali za naš dom, a koji je intenzivnijeg kolorita može vremenom postati naporan za oči ili jednostavno da prestane da nam prija, odlučujemo se za neutralne boje koje ne traže previše pažnje i koje se lako uklapaju u ambijente. Zbog ove, ne tako retke pojave, ali i sudeći po psihološkom tumačenju boja, jači koloriti u ambijentu pripadaju onima koji su sigurniji u svoje izbore, odvažniji i spremniji na izazove.

foto: Promo

Dizajneri enterijera uvek su speremni da predstave rešenja koja nam pored topline i osunčanosti, omogućavaju da u svoj dom unesemo i energiju probuđene motivacije, entuzijazma, odlučnosti, keativnosti i privlačnosti za sve ono što je dobro za nas. Ono što bi nas u svakom smislu energizovalo u enterijeru dnevne sobe su komadi nameštaja narandžaste boje. Trosed HAVANA, kao oličenje udobnosti i izuzetno atraktivne i moderne linije, u boji tople terakote, idealan je za pozicioniranje pored zida tamnih boja, sasvim suprotne strane sprektra, kao što su nijanse tamno plave ili zelene, ali i tamnih tonova neutralne sive boje.

foto: Promo

Ukoliko je reč o prostoru većih dimenzija, onda je preporučljivo rešenje i kombinacija sa dvosedom HAVANA ili možda HAVANA foteljom, ali i sa komadnim pločastim nameštajem u nekoj toplijoj nijansi hrasta, kao što su komode FRIDA K3D3S ili SARDINIA 3K4F, kao i klub stolom atraktivnog dizajna u kombinaciji stakla i metala, kao što je BJ-9875.

foto: Promo

Ukoliko se ne odlučimo za krupne komade u narandžastoj boji, isti duh enterijera možemo dočarati nijansama narandžastih zidova u kombinaciji sa komadima nameštaja plave boje, što nam daje jedan, takođe, vizuelno veoma markantan, i u istom ovom duhu energizujući ambijent, a koji bi, po predlogu dizajnera enterijera Forma Ideale, mogao da se dočara foteljom ZURICH.

foto: Promo

Enterijeri manje prostranosti se mogu obogatiti dekorativom u raznim nijansama narandžaste boje i na taj način mogu da ožive prostor kome je potreban efekat motivacione i regenerativne energije, ali pre svega, nota radosti i vedrine.

Inovativnost u uređenju doma je najčešće ogledalo naše spremnosti ili nespremnosti da iskoračimo iz poznatog u nešto novo i od nečega sasvim drugačijeg napravimo svoju novu zonu komfora. Svakodnevno se menjamo, pomeramo svoje lične granice na putu ka svojoj dobrobiti i bivamo sve svesniji da menjajući sebe, menjamo i svoje okruženje. Smelijim pristupom uređenju našeg doma dajemo podršku svom procesu promena, a narandžasta boja u domu, kao svetlost, kao radost, entuzijazam, odlučnost i kreativnost, još jedan je vid podrške koji dolazi „iz kuće", a koju sebi možemo podariti praveći prave izbore.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track