Najnovije vesti

ZAVETNICI SADA IMAJU 48 SATI DA DOSTAVE NOVU SAGLASNOST: RIK poništio rešenje o proglašenju liste Zavetnika
Foto: Filip Plavčić

izbori 2020.

ZAVETNICI SADA IMAJU 48 SATI DA DOSTAVE NOVU SAGLASNOST: RIK poništio rešenje o proglašenju liste Zavetnika

Izbori 2020

BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) danas je poništila rešenje o proglašenju izborne liste "Hrabro - Milica Đurđević Stamenkovski - Srpska stranka Zavetnici".

RIK je takvu odluku doneo nakon što je Upravi sud odlučio da usvoji prigovor jednog birača i poništi prethodno rešenje Komisije. RIK je tako danas doneo novo rešenje kojim je prethodno, o utvrđivanju predstavnika liste, stavljeno van snage.

Zavetnici imaju rok od 48 sati da Komisiji dostave novu saglasnost nosioca izborne liste, nove izjave svih kandidata za poslanke, najmanje 10.000 overenih potpisa birača.

U svim tim dokumentima, nalaže se rešenjem RIK-a, naziv izborne liste mora biti usklađen sa Zakonom u izboru narodnih poslanika i Uputstvom za sprovođenje izbora, tako da iz naziva mora biti izuzeta reč "hrabro", koja ne može da bude deo naziva izborne liste, jer nije deo naziva podnosioca izborne liste pod kojim je upisan u registar stranaka, niti je deo imena stranke.

Zavetnici su izbornu listu podneli pre prekida izbornih radnji, usled vanrednog stanja izazvanog virusom korona u Srbiji.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...