Najnovije vesti

DOSTA JE BILO SAKUPILI POTPISE ZA REPUBLIČKE IZBORE: A onda dali rok ostatku opozicije da donese ovu odluku
Foto: Marina Lopičić

izbori 2020

DOSTA JE BILO SAKUPILI POTPISE ZA REPUBLIČKE IZBORE: A onda dali rok ostatku opozicije da donese ovu odluku

Izbori 2020

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da je ; samostalno, bez ičije pomoći, prikupio 10.400 potpisa za predaju liste za izlazak na republičke izbore, i za još šest lokalnih lista, a nastavlja da prikuplja potpise za preostale lokalne i za pokrajinsku listu.

"Кao što smo najavili kada smo krenuli u prikupljanje potpisa, nećemo dozvoliti da bilo ko napravi budale od nas i konačnu odluku o izlasku na izbore ćemo doneti nakon što prikupimo potpise", saopšto je DJB i podsetio da je krajnji rok za predaju lista 5. jun u ponoć.

DJB je u saopštenju "javno dao rok od 48 sati celoj opoziciji da se vrati na originalni dogovor o bojkotu i da otkaže učešće na predstojećim izborima na svim nivoima".

"Rok koji je DJB dao ističe u sredu u podne. Nakon tog roka, DJB će objaviti svoju konačnu odluku o izlasku na izbore", naglašeno je u saopštenju.

Kako je navedeno, DJB već duže od godinu dana govori da je bojkot sredstvo, a da su cilj fer i pošteni izbori.

"Cilj bojkota nije ni pobeda nad Aleksandrom Vučićem. Cilj su fer i pošteni izbori na kojima će glasači doneti odluku koga će podržati. Da bi bojkot kao sredstvo imao ikakvu šansu da postigne cilj, iza bojkota mora da stane cela opozicija: ceo Savez za Srbiju, Pokret slobodnih građana i DJB", rečeno je u saopštenju.

DJB je istakao da je "ovim prikupljanjem potpisa u praktično nemogućim uslovima pokazao snagu organizacije i potvrdio da je u Srbiji moguće prikupiti potpise i podršku dobiti direktno od građana, bez obzira na potpun medijski mrak i direktne opstrukcije vlasti koja prikuplja potpise za sve ostale liste osim za DJB".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...